1000 bærbare pc-er forsvunnet

1000 bærbare pc-er forsvunnet

Det amerikanske UD har mistet kontrollen over minst 1000 bærbare pc-er. Nær halvparten tilhører antiterror-gruppen.

Etter en omfattende internkontroll viser det seg at det eksisterer opp mot tusen bærbare pc-er som det amerikanske utenriksdepartementet ikke kan redegjøre for. Rundt 400 av dem tilhører avdelingen " Anti-Terrorism Assistance Program", skriver itnews.com.

Gjennomgåelsen av utstyr tilhørende departementet viser at datautstyr for minst 30 millioner dollar ikke kan redegjøres for, og minst 99 prosent av dette er ifølge en talsperson bærbare pc-er. En vanlig pc fra departement skal ha en verdi på om lag 3000 dollar.

Byråkraten som leder avdeligen for it-utstyr innrømmer at departementet har hatt en ganske svak internkontroll. John Streufort varslet andre byråkrater om at det var "åpenbare mangler" i oversikten over bærbare pc-er.

Christopher Flaggs, viseadminstrerende finansdirektør i departementet bruker den diplomatiske betegnelsen "material weakness" om mangelen på kontroll, som fritt oversatt betyr "svært dårlige nyheter" .

John Naland, en pensjonert diplomat som leder American Foreign Service Association, uttaler at "Dersom de forsvunne pc-ene kan inneholde fortrolige data, er dette svært alvorlig."

Det er lett å gi ham rett, særlig i lys av de strenge reglene for kontroll av turisters bærbare pc-er som Bush-administrasjonen nylig har fått innført.

Sikkerhet