Google betalte i fjor mer enn to millioner dollar i belønning til brukere som fant sikkerhetstrusler i selskapets produkter.

Google betalte i fjor mer enn to millioner dollar i belønning til brukere som fant sikkerhetstrusler i selskapets produkter. (Ill.: Pixabay)

100.000 dollar i belønning til hacker

Google har utlovet en belønning på 100.000 dollar til den som greier å hacke en Chromebook.

100.000 dollar, eller nesten 855.000 kroner, utlover Google nå i dusør til den som greier å finne et alvorlig sikkerhetshull i en Chromebook-PC.

Selvtilliten hos Google er åpenbart ganske store, ettersom selskapet nå dobler belønningen til den som greier å avdekke et slik sikkerhetshull. Tidligere var taket på belønningen satt til 50.000 dollar, skriver Techworld, utgitt av svenske IDG. 

Ingen har så langt greid å finne et tilstrekkelig alvorlig sikkerhetshull i Chromebook-systemet til å utløse belønningen på 50.000 dollar. Det gjenstår å se om noen lykkes nå når belønningen er doblet.

Mindre sikkerhetshull avdekket

Derimot er det mange som har greid å finne mindre alvorlige sikkerhetshull i Googles produkter. I fjor betalte Google ut mer enn to millioner dollar (vel 17 millioner kroner) i slike belønninger.

De fleste dusørene dreier seg imidlertid om mer moderate beløp enn det som nå er utlovet for å finne feil i Chromebook. For eksempel skal en person ha mottatt 5.000 dollar i belønning for å ha levert en rapport av høy kvalitet om hvordan kode kan fjerneksekveres.

Belønningen på 100.000 dollar vil utløses hvis noen greier å finne ut hvordan man over tid kan kompromittere en Chromebook i gjestemodus.

Googles belønningsprogram, som går under navnet Security Reward Program, utvides nå til også å omfatte metoder til å omgå beskyttelsen som er innebygd i Safe Browsing-systemet i Chrome-nettleseren, skriver Google på sin sikkerhetsblogg.

Sikkerhet