11-åringer søker seksuelt innhold

11-åringer søker seksuelt innhold

Mange barn klarer å avinstallere programvare for foreldrekontroll.

Ni av ti foreldre er kjent med at barna deres har sett pornografi på internett, vanligvis i tiden de skal gjøre lekser eller når foreldrene er bortreist, ifølge en undersøkelse gjennomført av it-sikkerhetsselskapet Bitdefender, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Spørreundersøkelsen er gjort blant 1570 foreldre i fem forskjellige land, og avslører blant annet at gjennomsnittsalderen for når et barn begynner å søke etter voksent innhold på nettet ligger på 11,3 år.

De fleste har kontrollprogrammer

97 prosent av foreldrene i undersøkelsen sier de har installert kontrollprogramvare på pc-en barnet bruker, og sier at de følger nøye med på barnas aktivitet på sosiale nettverk og at de vet hvem barna chatter med på nettet.

I tillegg følger foreldrene regelmessig med på nettleserhistorikken. Men 12 prosent av de spurte forteller også at tenåringsbarna deres har lykkes med å avinstallere eller låse opp denne programvaren.

Videre innrømmer to tredeler (62 prosent) av de voksne i undersøkelsen at de selv surfer etter voksent innhold på nettet, mens 87 prosent sier de vil tillate at barna deres søker etter seksuelt innhold dersom de er 19 år eller eldre.

- Foreldre må beskytte barna sine

- Et av de mest interessante funnene i denne studien dreier seg om foreldrekontroll, sier Sabina Datcu, analytiker og kommunikasjonsspesialist hos Bitdefender.

- Selv om foreldrene forstår nødvendigheten av å ha programvare for foreldrekontroll på pc-en og at de må følge med på tenåringsbarnas aktivitet på sosiale nettverk og på internett generelt, vil barn alltid finne måter å få tilgang til voksent innhold, sier Datcu.

- Dette sender en klar beskjed til foreldrene – det er viktigere enn noensinne at foreldrene tar grep for å beskytte sine barn mot seksuelt eksplisitt materiale på internett, mener Datcu.

Sikkerhet