11.000 norske Visa-kort overvåkes

11.000 norske Visa-kort overvåkes

1800 norske Eurocard-kunder får nye kort og 11.000 Visa-kort overvåkes etter Heartland-innbruddet.

1800 Eurocard-kunder har mottatt brev om at kortet deres må byttes ut etter hackerskandalen hos Heartland. Heartland behandler over 100 millioner korttransaksjoner hver måned og ble hacket i januar, slik Computerworld meldte da.

Nå begynner man å se omfanget av hackingen. Hilde Fredheim Høgberg er både informasjonsansvarlig i en av Norges Eurocard-distributører, Seb Kort, og for selve Eurocard i Norge. I kjølvannet av hackeskandalen fortalte hun VG Nett at Seb undersøkte en liste på 1000 kort nærmere. Men den faktiske listen for Eurocard i Norge har altså endt på 1800 når man rundt én måned senere har nøstet opp i de faktiske forhold.

- Fra Mastercard International har vi fått en liste på 1800 kortholdere av Eurocard og Mastercard som kan være berørt av Heartland-saken. Felles for de fleste er at de har vært i USA eller betalt med kort på amerikanske nettsteder, sier Fredheim Høgberg, informasjonssjef i Eurocard Norge, til DN i dag.

11.000 overvåkes

Visa Norge har også omsider fått en liste fra sin moderorganisasjon, Visa Europe.

- Fra Visa Europe har vi fått en liste med 11.000 Visa-kort som følge av Heartland-saken. Disse ligger nå ute til overvåkning og vi følger med på dem 24 timer i døgnet, ser Anders Bigseth i Teller, selskapet som overvåker og sperrer kort på vegne av Visa i Norge.

Men foreløpig har ikke Teller oversikt over hvor stort misbruket er som følge av Heartland-skandalen. Visa står imidlertid fast ved samme uttalelse som i slutten av januar, at de tror kun «et lite antall kunder i Europa er berørt».

Både Visa og Eurocard sier de vil dekke tap som følge av Heartland-innbruddet.

Les om:

Sikkerhet