19 000 kroner for sikkerhetshull

19 000 kroner for sikkerhetshull

Hvis du finner et sikkerhetshull i programvare fra Mozilla kan du få en heftig belønning.

Mozilla, selskapet som blant annet står bak nettleseren Firefox, øker belønningen for å avdekke informasjon om kvalifiserte sikkerhetshull i selskapets programmer fra 500 dollar til 3000 dollar, rundt 19 000 kroner. Det skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

Belønningssystemet, Security Bug Bounty Program, ble først lansert i 2004.

LES OGSÅ:

Hackere angriper Windows XP

Flere programmer

Samtidig inkluderes flere av Mozillas produkter i belønningssystemet, som omfatter Firefox, e-postklienten Thunderbird, og nå også Firefox Mobile samt andre Mozilla-tjenester som disse produktene avhenger av. Slippkandidater og betaversjoner av programmer er også omfattet av belønningssystemet.

LES OGSÅ:

Firefox 4 klar i beta

Trygghet for brukerne

- Mye har endret seg på de seks årene siden Mozilla lanserte belønningssystemet, og vi er av den oppfatning at en av de beste måtene å holde brukerne våre trygge på er å gjøre det økonomisk gunstig for sikkerhetsforskere som vil gjøre det rette når de avdekker informasjon, skriver sikkerhetsingeniør i Mozilla, Lucas Adamski, i en bloggpost.

Adamski skriver videre at han håper andre selskaper vil følge i Mozillas fotspor og aktivt støtte konstruktiv sikkerhetsforskning på denne måten.

LES OGSÅ:

Sosiale nettverk tar av på mobil

Sikkerhet