2500 kroner for bankkontoen din

2500 kroner for bankkontoen din

Kontonumre er det dyreste på markedsplassen for personinformasjon stjålet på nettet.

Opp til 400 dollar betales for opplysninger om kontonumre. Kredittkort-opplysninger går for 0,50 til fem dollar, epost-passord for 1 til 350 dollar og epost-adresser for mellom to og fire dollar per megabyte.

Det hevder sikkerhetsselskapet Symantec i sin halvårlige trusselrapport som ble publisert mandag. Ikke overraskende konkluderer rapporten med at nettsalget av destruktiv programkode øker både i omfang og kvalitet.

LES OGSÅ: Virus tømmer kontoen din

Bak all den lysskye virksomheten skjuler det seg internasjonalt organiserte kriminelle med solid finanisering i ryggen, skal vi tro William Beer, Symantecs sikkkerhetssjef i Europa.

- Den økte nett-omsetningen av stjålet informasjon er et klart tegn på kommersialisering i internett-kriminaliteten, preget av gjenger som evaluerer, utvikler og markedsfører uredelig programvare på oppdrag fra andre kriminelle, sier Beer.

LES OGSÅ: Slik lurer du id-tyven

Sosiale lekkasjer

Hackerne er gode på å trekke ut ut person-informasjon gjennom målrettede angrep mot sosiale nettverk som Myspace og Facebook, hevder Beer. De kan konstruere personlige epost-henvendelser som lokker offeret til å oppsøke en nettside som tapper identiteter eller til å klikke på et vedlegg med destruktivt kodeinnhold.

LES OGSÅ: Falske trådløssoner tømmer kontoen din

Symantec er også en økning i antallet angrep i flere faser, der programvaresnutter plasseres på en maskin som derpå opptrer som brohode for nedlasting av annen programvare. Angrepene er vanskelige å oppdage fordi de skjer svært gradvis og skjult.

Mindre søppelpost

Spam, eller søppel-epost, er derimot på vei ned. Omfanget av både aksje-relatert spam og bilde-spam har gått ned det siste halvåret, ifølge tall fra Symantec.

Les om:

Sikkerhet