6 av 10 gjenbruker passord

6 av 10 gjenbruker passord

Bruker du samme passord på flere nettsteder? Da er du ikke alene.

Håndtering av passord er en av de største utfordringene innenfor it-sikkerhet blant både vanlige forbrukere og bedrifter.

En av de største problemene er at brukere har samme passord på ulike kontoer, noe som gjør det enklere for hackere å bryte seg inn flere steder.

Til tross for at vi har sett en rekke eksempler på at nettsteder blir hacket og at passord lekker ut, fortsetter mange å bruke det samme passordet om og om igjen.

Unge dårligst på passordvaner

En ny undersøkelse fra det amerikanske selskapet CSID viser at 6 av 10 brukere benytter seg av samme passord på flere nettsteder.

Av 1200 spurte fortalte 54 prosent at de bruker fem eller færre passord totalt, mens mindre enn 44 prosent bytter passordet en gang i året eller mindre.

- Vår undersøkelse bekrefter det vi lenge har hatt mistanke om: at brukere har dårlige passordvaner, som å gjenbruke samme innloggingsinformasjon på tvers av flere nettsteder uten å forstå at det er farlig, sier Adam Tyler, sjef for CSID.

Og resultatet av det? 21 prosent av de spurte hadde opplevd innbrudd på én eller flere onlinekontoer. Likevel følte nesten 90 prosent av de spurte at passordvanene deres var trygge.

Mest slappe på passordsikkerheten viste seg å være brukere mellom 18 og 24 år, hvor hele 76 prosent svarte at de bruker samme passord på flere nettsteder.

- Dette kan være fordi de er mer bekymret over å lage passord som er enkle å huske - og det er enklere å bruke det samme passord på tvers av flere nettsteder enn det er å huske forskjellige passord, heter det i rapporten til CSID.

Passordtyveri i vinden

Passordtyveri er som nevnt i vinden for tiden, og i det siste har det forekommet mange lekkasjer. For eksempel havnet nesten 500 000 passord fra Yahoo på avveie tidligere i sommer, ifølge Computerworld.no.

Og så husker vi alle Wired-skribent Matt Honan som fikk alle sine data slettet etter at hackere fikk tilgang til hans iCloud-konto.

Les om: