Adobe tester nytt oppdateringsverktøy

Adobe tester nytt oppdateringsverktøy

Vil gjøre det lettere for brukerne å sikre pc-ene sine.

I neste uke vil Adobe Systems begynne å teste et nytt verktøy for automatisk oppdatering av Reader og Acrobat.

Acrobat Refresh Manager heter verktøyet, som Adobe begynner å teste den 12. januar, melder IDG News.

Refresh Manager ble installert på brukernes systemer allerede i oktober 2009, men den blir skrudd på for første gang når betatestingen starter i neste uke.

Hvis alt går etter planen vil Reader- og Acrobat-brukere på både Windows og Mac komme med det nye oppdateringsverktøyet som standard med selskapets neste store sikkerhetsoppdatering som er planlagt lansert den 13. april.

Brukere som ikke vil ha automatiske oppdateringer kan velge å gjøre nedlastingene manuelt, eller bruke en semi-automatisk løsning lik den som finnes i dag. Med den semi-automatiske løsningen lastes oppdateringen ned automatisk, men blir ikke installert før brukeren tillater det.

Adobes nåværende oppdateringsverktøy, Adobe Update Manager, sier også fra når nye oppdateringer er tilgjengelig, men ifølge Adobe er det altfor mange brukere som trykker nei og velger å ikke oppdatere systemet sitt.

Reader har blitt et attraktivt mål for hackere i senere år og Adobe jobber kontinuerlig på spreng for å tette alle sikkerhetshull. I neste uke slipper selskapet en fiks for en feil som har vært kjent siden midten av desember i fjor.

Les mer:

Adobe advarer mot hull i pdf-leser

Les om:

Sikkerhet