Advarer mot iPhone-svindel på Facebook

Advarer mot iPhone-svindel på Facebook

Brukere lokkes med gratis iPhone og havner rett i spam-fella.

Ifølge sikkerhetsselskapet Sophos, har flere brukere av nettsamfunnet Facebook den siste tiden meldt om at statusene deres har oppdatert seg automatisk med en rekke meldinger som gir inntrykk av at de har vunnet en gratis iPhone.

Noen av meldingene lyder som følger:

Just testing Facebook for iPhone out :P Received my free iPhone today, so happy lol.. If anyone else wants one go here:

Anyone want my old phone? Claimed my free iPhone today, so happy lol.. If anyone else wants one go here:

Oppdateringene legges ut av såkalte "rogue applications", det vil si svindel-applikasjoner, og Facebook-brukere som klikker på linken blir spurt om de vil gi app-en tilgang til sine profiler. Deretter videresendes de til en nettside som vil gi provisjon til spammerne bak svindelen. Applikasjonen vil få tilgang til en brukers profil og legge ut en lignende statusoppdatering på deres Facebook-side automatisk.

LES OGSÅ:

Ikke mist iPhone-en din nå

- Tenk før du klikker

- Har du falt for dette trikset, ville jeg ikke holdt pusten for en ny iPhone, sier Graham Cluley i Sophos, til Macworlds nyhetstjeneste.

- Facebook-brukere må lære seg å tenke før de "liker" og "deler" mistenkelige sider på Facebook. Bare fordi noe dukker opp på veggen til en venn, betyr det ikke at det er fra en troverdig kilde, og ved å gi ukjente applikasjoner tilgang til din Facebook-profil, kan du ubevisst fortsette å hjelpe til å spre svindler og tjene penger for spammerne.

Cluley anbefaler utsatte brukere å slette statusoppdateringen og fjerne applikasjonen fra menyen "Applikasjonsinnstillinger". Følgende applikasjoner blir brukt i iPhone-svindelen, ifølge Sophos:

"Safari for iPhone", "iWant", "iPhone application", "Mobile Networking" og "iSocialNetwork".

LES OGSÅ:

Svindel-sider om iPad florerer

Les om:

Sikkerhet