Advarer mot ny storm-trojaner

Advarer mot ny storm-trojaner

Trojaneren Storm var et av de verste virusene i 2007. Nå er det tilbake for fullt i en ny versjon, og vanskelig å oppdage.

Sikkerhetsselskaper som F-Secure og MX Logic advarer mot en stor utsending søppelpost. Det er vanskelig å beskrive hvordan eposten ser ut, siden den har ulike tekstreferanser i emnefeltet, om alt fra lynnedslag i Det hvite hus til at Italia er ute av fotball-EM.

Men felles for de falske epostene er at de egentlig inneholder en lenke til en falsk versjon av det Youtube-liknende porno-nettstedet Porntube.com. Ifølge McAfee ligger det falske nettstedet på flere legitime servere .

Søppelpost

Når man surfer på dett nettstedet, dukker det opp et sprettopp-vindu med melding om at en ActiveX-kontroll må installeres. Skulle du være uforsiktig nok til å klikke på denne, får du i stedet installert storm-trojaneren på pc-en, skriver idg.se.

Stormtrojaneren er ment å kidnappe pc-er og involvere dem i et botnett, som så kan utnyttes senere til å sende ut enda mer søppelpost og destruktiv programkode.

Les om:

Sikkerhet