Alle Facebook-brukere i fare

Alle Facebook-brukere i fare

Nytt sikkerhetshull avdekket. Lei? Slik sletter du deg fra Facebook!

Et digert sikkerhetshull skal ha eksistert i både Facebook og Myspace i ukjent tid.

Den nederlandske utvikleren Yvo Schaap gjør rede for hullet på sin blogg. Ifølge han har nettsamfunnene vært åpne for lekkasjer.

Kan ha blitt utnyttet

Nettsamfunnene blokkerer andre fra å gå inn på deres domener for å fiske til seg informasjon. Men ifølge Schaap har det vært mulig å gå inn på diverse underdomener som nettsamfunnene bruker, og på den måten hanke inn all informasjon om brukerne. Mange brukere logger automatisk inn på Facebook og Myspace når de går inn på sidene. Ved å få disse til å gå inn på en ondsinnet side med en Flash-applikasjon, mener Schaap at han kunne trekke ut det han ville av informasjon. Mer detaljer finner du på bloggen hans.

- Det hele kunne gjøres uten å legge igjen spor, og det er ingen grunn til å tro at det ikke allerede har skjedd på både Facebook og Myspace, skriver Schaap.

Han har gitt informasjonen til nettsamfunnene, som nå skal ha tettet hullet.

Slik sletter du

Det er ikke første gang det snakkes om problemene rundt personlig innhold på Facebook. Begynner du å bli lei?

I så fall kommer det gode nyheter fra Facebook-utviklerne. De forteller på et nytt blogginnlegg at det nå er fullt mulig å totalt slette sin profil, ikke bare deaktivere den. Deaktiverer du den, beholder nemlig Facebook all informasjon, "i tilfelle du vil komme tilbake igjen", som de sier.

- Men når du sletter kontoen, er den slettet for alltid. Dette bør du bare gjøre om du er sikker på at du aldri vil reaktivere den igjen, advarer Facebook i sine nye brukervilkår de nå har offentliggjort.

For å gjøre dette, går du inn på denne siden, logger deg inn og trykker på "Send". Så er du fri, eller har avsluttet ditt sosiale liv, alt ettersom hvordan du ser på det.

Facebook understreker at profilen din naturlig nok ikke faktisk slettes ved et tastetrykk. Det kan ta opptil 90 dager før all data er vekk fra deres servere, men dataen skal ikke være tilgjengelig for andre i denne tidsperioden.

Les om: