- Alle harddisker blir kryptert

- Alle harddisker blir kryptert

Flere lagringsgiganter er enige om en standard for å kryptere hele harddisken din.

Krypteringsstandarden skal fungere på alle slags harddisker og SSD-disker. Når standarden er slått, på blir brukere låst ute uten rett nøkkel, og passordet trengs også før datamaskinen i det hele får startet operativsystemet.

Standarden er fremmet av leverandører som Fujitsu, Hitachi, Seagate, Samsung, Toshiba, Western digital, Wave Systems, LSI Logic, Ulink Techonology og IBM via den ideelle interesseorganisasjonen The Trusted Computing Group (TCG).

- Dette representerer en binding til samarbeid mellom alle diskprodusenter på planeten, sier Robert Thibadeau, teknologisjef ved Seagate og styreformann i TCG.

- Når en usb-harddisk plugges ut, en bærbar pc slås av eller når en administrator napper ut en harddisk fra en server så kan ikke dataene leses før den får et kryptert passord. Hvis du ikke har passordet, er det bare en murstein. Du kan ikke en gang selge den på Ebay.

Innbakt uten flaskehals

Sikkerhetstiltaket vil bli bakt inn i programvaren til harddisken, den såkalte firmwaren. Det senker produksjonskosten og øker effektiviteten til sikkerhetsteknologien, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Thibadeau forsikrer at det ikke blir noen flaskehals idet data krypteres eller dekrypteres, mens det er på vei til å bli skrevet til eller fra harddisken.

- Krypteringsmaskineriet bruker ingen kraft, sier han.

Allerede på markedet

Han tror samtlige harddisker som lages om fem år har systemet, og at systemet ikke vil gjøre diskene dyrere.

Enkelte leverandører støtter allerede spesifikasjonene fra TCG på enkelte harddisker, deriblant Seagate, Fujitsu og Hitachi.

Krypteringen det er snakk om er enten 128 eller 256 bit AES, alt ettersom hva leverandørene velger.

Arbeidet med fullkryptering av disker ble påbegynt for seks år siden.

Les om:

Sikkerhet