Alle overlevde hackerangrep

Alle overlevde hackerangrep

Mange variasjoner og lite kapasitet skaper problemer for hackere av smarttelefoner.

Pwn2Own-konkurransen under Cansecwest-konferansen har gitt flere programvareselskap en rekke nye sikkerhetshull å tette.

Men der nettleserne ble hacket over en lav sko, fikk hackerne problemer da de skulle bryte seg inn i smarttelefonene.

LES OGSÅ:

Hacket IE, Firefox og Safari

Iphone og BlackBerry, samt Windows Mobile-, Symbian og Android-telefoner fikk gjennomgå, men ingen klarte å faktisk bryte seg inn telefonene og gjøre noe skade.

Det vil si, en hacker påsto å kjenne til et hull i Iphone, men nektet å gi det fra seg for de 10.000 dollarne han ble tilbudt.

- Men mobile enheters begrensede minne og prosessorkraft, vil mange av forskernes teknikker ikke fungere, forteller Terri Forslof, sikkerhetsekspert i 3Com sitt TippingPoint, som sponset konkurransen, til amerikanske Computerworld.

LES OGSÅ:

Hacket Mac på ti sekunder

Dessuten skaper alle variasjonene i de forskjellige telefonene problemer. Selv om flere telefoner bruker det samme operativsystemet, finnes det små variasjoner mellom modellene og teleoperatørene. Dette skaper problemer for hackerne.

Men Forslof tror at disse snart vil brytes ned, og at smarttelefonene kan bli hacket over en like lav sko som nettlesere blir det i dag.

- Jeg er sikker på at disse barrierene vil bli brutt ned i årene som kommer, sier han.

LES OGSÅ:

Gamle angrep blir som nye

Les om:

Sikkerhet