Alvorlig Snow Leopard-feil sletter data

Alvorlig Snow Leopard-feil sletter data

En feil med gjestekontoer i Snow Leopard kan slette dataene i din vanlige brukerkonto.

Apples diskusjonsforum fylles opp med meldinger om en alvorlig feil i Snow Leopard. Feilen kan føre til sletting av både innstillinger og brukerdata i Mac OS X 10.6, skriver Itwire.

Ifølge Neowin oppstår problemet når en bruker logger inn på en gjestekonto, enten med hensikt eller ved en tilfeldighet. Når brukeren logger ut av gjestekontoen og tilbake til den vanlige igjen, er denne blitt tilbakestilt og all data er slettet - kontoen er som ny. Hjem-mappen finnes fortsatt under "Brukere/brukernavn", men den er fullstendig tom.

Problemet er visstnok ikke nytt. Cnet omtalte problemet allerede i forrige måned. Apple har foreløpig hverken kommentert saken eller rettet feilen.

Brukerne på Apples forum melder om at det ikke er mulig å hente frem igjen data, og at den eneste måten å få dataene tilbake på er via backup på en ekstern harddisk.

- Deaktiver gjestekontoen

Den eneste måten å unngå problemet på er ved å deaktivere gjestekontoen i Snow Leopard, ifølge Cnet.

Hvis du skal oppgradere til Snow Leopard, lønner det seg å deaktivere gjestekontoen før du installerer det nye OS-et - du kan aktivere gjestekontoen igjen etter oppgraderingen.

Hvis du trenger en midlertidig konto, kan en annen løsning kan være å opprette en ny konto med foreldrekontroll.

Hvor mange Mac-brukere som er rammet av feilen er ikke kjent, men ifølge Cnet er alle Leopard-brukere som har gjestekonto og som ennå ikke har oppgradert i faresonen.

Les om: