Alvorlig Windows-feil får kriseoppdatering

Alvorlig Windows-feil får kriseoppdatering

Pass på operativsystemet ditt - Microsoft dytter ut kritisk fiks.

Microsoft la torsdag kveld ut en viktig oppdatering til WIndows. Selskapet er sparsommelige med detaljene, men det er essensielt for Windows 2000, Windows Xp og Windows Server 2003, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Kritiske oppdateringer kan være kime til bekymring, fordi hackere kan utnytte sårbarheter for å ta kontroll over maskinen.

Oppdateringen vil legges ut klokken 17.00 norsk tid, ifølge Microsoft-talsmann Christopher Budds blogg.

Svært alvorlig

I flere år har Microsoft gitt ut oppdateringer på en fastsatt dag - den andre tirsdagen i måneden, men har av og til publisert tidligere hvis feilene har blitt utnyttet av datakriminelle.

Sist gang en slik uregelmessig oppdatering skjedde var i april i fjor, som rettet hvordan Windows behandlet .ani-filer, animerte muspekere. Den feilen ble nemlig utnyttet til å angripe hundrevis av nettsteder.

LES OGSÅ: Gigaoppdatering fra Microsoft

Denne siste oppdateringen virker så langt å være offentlig ukjent for it-sikkerhetsmiljøene.

- At Microsoft har slik hast med å få ut en slik kritisk oppdatering, er et tegn på at feilen må være svært alvorlig, sier Dragos Ruiu, som organsiserer sikkerhetskonferansen CanSecWest.

Ruiu sier at foredragsholdere ved Microsofts nylige interne sikkerhetskonferanse, Blue Hat, fortalte ham at de hadde avdekket noen seriøse feil og at denne oppdateringen kan fikse noen av disse problemene.

- Det kan ha et stort omfang, eller det kan lett brukes for angrep, sier Ruiu.

Feilen regnes som mindre alvorlig for dem som bruker Vista eller Server 2008.

LES OGSÅ: Tabbe-oppdatering fra Microsoft

Sikkerhet