Amazon bygger skytjeneste for CIA

Amazon bygger skytjeneste for CIA

- Snart innen rekkevidde å analsere all menneskeskapt informasjon.

- Vi skal samle inn alt og beholde det for alltid, det sier CIA teknologisjef.

Avtalen mellom Amazon og CIA har skapt litt bekymring. For det første fordi det dreier seg om en så stor aktør som Amazon som håndterer så store mengder sensitiv og viktig informasjon. Ifølge Federal Computer Weeks kilder skal Amazon Web Services bygge en privat skytjeneste for CIA.

Denne skytjenesten skal helt, eller delvis, bruke underretningens egen infrastruktur i stedet for Amazons datasentre. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Ifølge kildene skal kontrakten strekke seg over ti år, og være verdt 600 millioner dollar. CIAs Ira Hunt, dukket i går opp på gårsdagens big data-konferanse i New York. Der skal han under en tale flere ganger ha kommet med referanser til big data og skytjenester, skriver Huffington Post.

- Visse deler informasjon er bare verdt noe om du kan koble den sammen med en annen puslebit i fremtiden. Ettersom det ikke går an å koble sammen noe du ikke har, forsøker vi å samle inn alt, og beholde det for alltid, sier Hunt.

På nettsiden sin søker også CIA etter ansatte som kan jobbe med big data. I talen sin nevnte også Hunt et tilfelle der CIA mislykkes med å dra nytte av Big Data. Han sa at til tross for at de hadde den nødvendige informasjonen, lykkes de ikke å stoppe den såkalt ”undertøysbomberen” som forsøkte å sprenge et fly på veg til Detroit. Det ser imidlertid ut til at CIA nå vil satse enda mer på Big Data.

- Det er snart innen rekkevidde for oss å være i stand til å analysere all informasjon som genereres av mennesker, sier Hunt.

Les om:

Sikkerhet