Amerikaner drept for brukt PS4

Amerikaner drept for brukt PS4

Skulle selge sin Playstation 4 via nett - skutt fire ganger ved park i dagslys.

En 22-åring som ville selge sin Playstation 4, ble skutt og drept, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Ikenna Uwakah hadde lagt ut den raffe spillmaskinen på nettannonseringstjenesten Craiglist (en slags amerikansk Finn.no, bare i ekstremt ujålete og ufancy design) og på Instagram, og ble etter hvert kontaktet av en mulig kjøper.

Uwakah ble bedt om å møte kjøper i nærheten av en park i Bayview-distriktet av San Fransisco. Rett ved parken ble Uwakah myrdet av kjøper - i fullt dagslys.

- Dette er en virkelig rystende sak, sier distriktsadvokat George Gascon.

21 år gamle Ronnie Collins er arrestert, mistenkt for ugjerningen.

- Vær forsiktige!

Uwakah hadde kjørt til parken med kjæresten og spillmaskinen i bilen, da Collins skal ha stukket en pistol gjennom et delvis åpent vindu.

Uwakah dyttet unna pistolen og sa at Collins kunne få spillkonsollen, likevel valgte Collins ifølge politiet å skyte ham fire ganger og flykte. Kjæresten forsøkte å haste Uwakah til sykehuset, men han var død ved ankomst.

Collins ble i går siktet for et drap og to forsøk på ran med pistol.

Nå oppfordrer distriktsadvokaten om forsiktighet og høyere sikkerhetsbevissthet rundt slike privat arrangerte nettsalg, særlig rundt ferietider.

- Det kan være et ønske om å selge hva enn det måtte være fort for å få penger til å kjøpe andre ting, men du bør virkelig være oppmerksom og forsiktig, sier han.

Populære ransvarer

Han anbefaler selgere og kjøpere å forsøke snoke litt i hvem motparten er, å ikke gjøre penge-mot-varer-byttet alene og å velge en offentlig møteplass der det er mange andre fotgjengere, slik som et kjøpesenter - eller kanskje til og med et politikontor, ettersom potensielle vitner tydeligvis ikke var nok til å skremme Collins.

- Varselslampen bør gå om produkter selges for langt mindre enn de er verdt, som kan indikere at de enten ikke virker eller er tjuvgods, sier Gascon.

Han forteller at myndighetene i San Fransisco de siste årene har sett en drastisk økning av voldskriminalitet og ran knyttet til populære varer som Playstation 4 og smarttelefoner. Byen har forsøkt å oppfordre teknologi-industrien til å innebygge funksjoner som gjør tjuvgods og dingser på avveie mindre attraktivt å videreselge.

I likhet med Oslo har Iphone det siste året blitt populært blant ranere i San Fransisco og andre byer i USA.

Les om:

Sikkerhet