Den amerikanske hæren satser på hacking

Den amerikanske hæren satser på hacking

Et lag med hackere fra den amerikanske hæren tar sikte på å vinne hacker-konkurransen på årets Hack In The Box.

Konkurransen avholdes under årets Hack In The Box-konferanse i Kuala Lumpur senere i år, og amerikanerne er sugne på å vise hva de kan, etter at de tapte en lignende konkurranse tidligere denne måneden.

LES OGSÅ: Kevin Mitnicks sikkerhetstips

Army Strong-laget har hentet medlemmer fra Information Operations Command, en avdeling i den amerikanske hæren. Laget klarte ikke å komme forbi det første nivået i konkurransen denne måneden, kalt runde 0. Konkurransen var satt opp som en CTF-kamp, kapre flagget, og ble avholdt under HITB-konferansen i Dubai.

Til forskjell fra vanlige CTF-kamper, hvor lagene skal prøve å hacke motstanderlagenes servere samtidig som de forsvarer sine egne, måtte lagene i Dubai hacke seg inn på forskjellige server og stjele filer, kalt flagg. Desto flere flagg laget fikk, desto flere poeng. Lagene kunne også angripe hverandres servere. Tjenestenekt-angrep var ikke tillatt.

Ingen vinnere

- CTF-konkurransen i Dubai var en ren omvendt utviklings-utfordring, eller reverse engineering, hvor lagene måtte knekke seks nivåer med økende vanskelighetsgrad. Nivå 0 var en Win32-binær, mens de neste nivåene var Unix-binærer. Ved å knekke et nivå fikk laget tilgang til et passord som ga tilgang til neste nivå, sier Dhillon Andrew Kannabhiran, grunnlegger og sjef for Hack In The Box, til IDGs nyhetstjeneste.

Laget fra den amerikanske hæren var ett av tre lag som deltok i konkurransen. De to andre lagene var Team Eleet, som bestod av medlemmer fra politiet i Dubai, og NDMTEAM, et lag med hackere fra Bulgaria.

- Det bulgarske laget var det eneste som klarte å komme seg forbi nivå 0, men de klarte ikke å komme seg videre til de neste nivåene, sier Kannabhiran.

Ettersom det ikke ble kåret noen vinner i Dubai, blir premien på 6 000 dollar lagt til i premiepotten ved turneringen i Kuala Lumpur. Reglene for konkurransen i Kuala Lumpur har ikke blitt offentliggjort. Konferansen går fra 3. til 6. september i år.

Les mer om sikkerhet i vår Kunnskapssenter.

Les om:

Sikkerhet