Anbefaler å fjerne alle snarveier

Anbefaler å fjerne alle snarveier

Microsoft mener sin løsning er best, men alternativ finnes.

Sikkerhetsselskapet Sophos har lansert et verktøy som skal beskytte Windows-brukere mot det alvorlige snarvei-hullet som ble oppdaget i sommer.

Verktøyet har fått det sexy navnet Sophos Windows Shortcut Exploit Protection Tool.

- Det erstatter Windows' ikon-håndterer, og alt som kaller på denne funksjonen blir fanget opp av oss, forteller seniorrådgiver Chet Wisniewski til vår nyhetstjeneste.

Skeptisk Microsoft

Tanken er at dette verktøyet kan sikre brukere inntil Microsoft får gitt ut en Windows-oppdatering som tar knekken på det nye hullet.

Det Microsoft har gjort hittil, er å gi råd om hvordan man kan unngå å bli offer, ved å blant annet redigere Windows-registeret. Selskapet har også laget en programsnutt som automatiserer prosessen.

- Og vi vil ikke oppfordre til bruk av verktøy fra tredjeparter, sier Jerry Bryant i Microsoft Security Response Center til nyhetstjenesten.

- Følg heller våre egne råd, da dette beskytter mot alle kjente angrep av denne typen.

Fjerner snarveier

Microsofts "fiks" for problemet innebærer at snarveier ikke lenger vises i Windows. Noe som for mange vil si at operativsystemet blir vanskelig å bruke.

Wisniewski synes det er rart at Microsoft er skeptisk til verktøyet deres, som ikke fjerner snarveier, men bare endrer måten de blir behandlet på.

- Dette er en rimelig unik situasjon, med tanke på at vi kan sette oss i veien for angrepene, sier han.

- Og vi sier ikke at man ikke skal installere Microsofts oppdatering når den er klar. Vi modifiserer ikke Windows eller filer, så hva vi har utviklet er virkelig ikke en oppdatering.

Her ser du Sophos fortelle om hullet og deres fiks:

Les om:

Sikkerhet