Anders Teigen skal selge Palo Alto

Anders Teigen skal selge Palo Alto

Palo Alto Networks åpner norgeskontor. I 2011 skal selskapet selge brannmurer til store bedrifter for 20 millioner.

Palo Alto Networks, som leverer avanserte brannmurløsninger, ble grunnlagt i kjølvannet av Junipers oppkjøp av sikkerhetsselskapet Netscreen.

I et intervju med Nettverk & Kommunikasjon i fjor sa grunnleggeren Nir Zuk at målet til det amerikanske selskapet er å bli nummer to i verden på brannmurer i løpet av de neste fem årene.

- I dag er det gjerne kun ti prosent av serverne som faktisk er på serverrommet, mens 90 prosent kjøres på sluttbrukernes maskiner. Dette må også gjenspeiles i moderne brannmurer, sa Zuk.

Åpner norgeskontor

Nå åpner selskapet norgeskontor. Det er Anders Teigen som har fått ansvaret for å bygge opp Palo Alto i Norge. Agenturet kom han først i kontakt med da han jobbet med å bygge opp 3Com i Norge fjor. Så ble selskapet kjøpt opp av HP.

- Jeg trives best med å bygge opp ting, og gikk opprinnelig til 3Com for å jobbe med noe litt mindre. Nå har jeg jobbet med Palo Alto de siste fem månedene, mens andre har stått for avviklingen av 3Com som eget selskap, sier han.

Palo Alto konkurrerer med de fleste aktører på sikkerhetsmarkedet, men Fortigate, Cisco, Juniper og Checkpoint er ifølge Teigen de selskapet møter oftest.

Selskapets løsninger har de siste årene vært i bruk hos en rekke norske kunder, deriblant et tjuetalls kunder i kommunesektoren og fem-seks større bedriftskunder.

- Agder Energi valgte oss nå i konkurranse med Checkpoint og andre, sier Teigen.

Ikke for småkunder

Ifølge selskapet er tradisjonelle brannmurer som baserer seg på portblokkering ubrukelige.

Blant funksjonaliteten selskapet hevder å være alene om er evnen til å klassifisere trafikk basert på nøyaktig identifisering av applikasjoner og brukere, og ikke bare informasjon om porter og protokoller.

Brannmurløsningene inspiserer også ssl-kryptert trafikk og applikasjoner, og benytter sanntidsskanning av innhold for å beskytte mot trusler og sikkerhetshull.

- Palo Alto har veldig gode produkter i enterprise-markedet. Vi kommer også til å lansere firewall-løsninger for isp-markedet relativt snart, men vil ikke gå ned i smb-markedet. Løsningene starter på rundt 60 000 til 70 000 kroner, sier han.

Først og fremst har selskapets løsninger imidlertid blitt solgt inn osm tilleggsprodukt til eksisterende brannmur, innbruddssystemer eller andre løsninger.

- Vi mener vi har gode nok løsninger for å skifte ut det de måtte ha i dag, men det betyr at vi må komme tidligere inn i anbudsforespørslene. Om fire til seks måneder frem vil vi nok se en del større kunder som velger porteføljen vår.

Skal omsette for 20 millioner

På det norske markedet har Palo Alto ambisjoner om en omsetning i Norge 20 millioner kroner i 2011.

Computerlinks tar hånd om alt maskinvaresalg. I tillegg har selskapet sørget for sertifiseringer og signert direkteavtaler med blant annet NDS, Nlogic, Netsecurity, Safenet, Firstpoint, Data Equipment og Atea BTV.

- Jeg jobber tett med forhandlerne både med løsningssalg ute hos sluttkunden, og samtidig på kampanjesiden for å få fokus på forhandlerne, sier Anders Teigen.

Han forteller om stadig flere henvendelser fra nye selskaper som ønsker å bli partnere, men mener markedet er godt dekket så langt.

Målet er at alle partnere skal ha Palo Alto som førstevalg.

- Det tror jeg alle er tjent med. Ved å stille tøffere krav til partnerne kan de gjøre det samme overfor oss. Det er ikke vits å bruke masse tid på partnere som bare selger løsningene de få gangene kundene ber om det. Det er selvfølgelig en utfordring i et forholdsvis nytt selskap.

Les om:

Sikkerhet