Android-spill er virus

Android-spill er virus

Om du er av typen som liker sportsspill, er det en app du skal styre unna.

For fans av amerikansk fotball er det en spillserie som sterkere enn noen annen: Madden NFL. Det første Madden-spillet, oppkalt etter fotballegenden John Madden, kom allerede i 1988. Den nyeste utgaven, Madden NFL 12 er tilgjengelig på det meste som kan krype og gå av plattformer, inkludert Android.

Det er imidlertid lurt å holde tunga rett i munnen om du har lyst til å spille Madden på telefoner eller nettbrett med Android. Antivirusselskapet Kaspersky Labs har nemlig gått ut med en advarsel mot en Android-app som utgir seg for å være nettopp Madden NFL-spillet, men med 2012 på slutten i stedet for 12.

Appen har ingenting å gjøre med det ekte spillet, som er tilgjengelig på Android Market, men er i stedet en trojaner som gir uvedkommende tilgang til telefonen din. Den ufine appen inneholder en IRC-bot, og er altså delvis basert på kontroll via pratenettnerket IRC.

Samtidig som Kaspersky går ut med en advarsel til spillystne tilhengere av amerikansk fotball, kommer det også med en beroligende nyhet. Madden NFL 2012-trojaneren skal visstnok nemlig bare fungere på rootede-telefoner, altså Android-telefoner som er låst opp til å blant annet kunne bruke andre versjoner av Android enn det produsenten har lagt inn.

Appen er ikke tilgjengelig via Android Market, slik at det er flere elementer som skal klaffe for at du skal være utsatt for det tildels primitive angrepet.

Les om:

Sikkerhet