Anonymous biter fra seg

Anonymous biter fra seg

Wikileaks’ støttespillere fyrer av en kraftsalve mot en mann som vil avsløre navnene på dem som står bak Anonymous.

Sikkerhetsforsker Aaron Barr har lovet å offentliggjøre navnene til dem som organiserer aktivistene i hackergruppa Anonymous i neste uke, men Anonymous har svart med å hacke Barrs Twitterkonto og å bryte seg inn i nettverket i bedriften der Barr jobber og så publisere over 44 000 av bedriftens e-poster på nettet. I tillegg publiserte de Barrs hjemmeadresse, telefonnummer og personnummer på mannens Twitterkonto.

LES OGSÅ:

Operation Payback angriper faksmaskiner

Barr, som er sjef i it-sikkerhetsselskapet HBGary Federal, uttalte i et intervju med Financial Times i helgen at han ville avsløre lederne for hacktivistgruppa Anonymous på en sikkerhetskonferanse i San Francisco i neste uke.

- Sørgelig feilaktig

Etter at Financial Times publiserte saken, brøt Anonymous seg inn i HBGary Federals nettverk hvor de fant Barrs forskning på gruppa. I en pressemelding hevder Anonymous at forskningen er ”sørgelig feilaktig”.

- Masse informasjon som har vært tilgjengelig online har Aaron Barr ikke fått med seg, og han har faktisk ikke klart å identifisere enkelte som ikke har forsøkt å skjule sin identitet, sier gruppa i pressemeldingen.

Anonymous har også publisert en e-postutveksling mellom den hackede e-postkontoen til Greg Hoglund (grunnleggeren av HBGary Federals morselskap, HBGary) og en ansatt i HBGary Federal der Anonymous greier å overbevise den ansatte om å åpne en port i brannmuren slik at hackerne fikk tilgang til selskapets nettverk.

LES OGSÅ:

uTorrent på iPad og Android

I tillegg til å avsløre Barrs personlige informasjon på mannens Twitterkonto, manipulerte Anonymous et bilde av ham med en Special K-logo på pannen hans og en bit hvit teip over munnen.

- Oppfør deg pent, ellers...

- Ok Anons, vi gir kontoen tilbake til Aaron om T-minus 60 minutter. Hvis han ikke innrømmer nederlag i sin første Twittermelding, tar vi den tilbake igjen, skrev Anonymous i en forummelding.

En time senere stod det å lese: ”i dag har Anonymous vist sitt sinne. Vi skal ødelegge dem som føler behov for å ødelegges. Har alle lært leksa si? Tilbake til det normale”.

Litt senere kom en Twittermelding der det sto: ”Kontroll over kontoen gis nå tilbake til den ekte Aaron Barr. Mr. Barr, du skal vite at vi fortsatt følger med. Oppfør deg pent, ellers gjør ikke vi det”.

Etter tre kvarter hadde Barr ikke tvitret noe. PC Worlds nyhetstjeneste nådde ham per telefon, men han henviste spørsmål om sin kamp med Anonymous videre til en talsperson for HBGary Federal, fordi han var opptatt med å rydde opp i problemene forårsaket av Anonymous.

- Akkurat nå er jeg opptatt med å forsikre meg om at jeg ikke mister pengene mine eller noe annet, sa Barr.

Litt senere skrev Barr på sin Twitterkonto: ”ok, Anon har spilt meg et puss. Det tar nok litt tid å pusle ting sammen, det kommer sikkert mer”.

LES OGSÅ:

Får overvåke fildelere ut året

Anonymous, en løs sammensetning av internasjonale hackere, ble beryktet i fjor da de forsvarte Wikileaks’ grunnlegger Julian Assange for å ha publisert tusenvis av amerikanske diplomatdokumenter på nettet. Anonymous’ taktikk var å kjøre DDoS-angrep mot nettsteder som undergravde Wikileaks.

Les om:

Sikkerhet