Anonymous har hacket Apple

Anonymous har hacket Apple

Har publisert brukernavn og krypterte passord fra Apples datasystemer.

Hacker-aktivistene i Anonymous har angivelig kommet seg inn i Apples datasystemer. Der skal gruppen greid å få med seg 27 brukernavn og krypterte passord som de etterpå har lagt ut på nettet, melder Macworld UK.

Sammen med publiseringen av brukernavnene kom det en advarsel fra hacker-gruppen om at Apple godt kunne komme til å bli mål for nye angrep fra gruppen, men akkurat nå var den opptatt på annet hold, het det.

"Not yet serious"

Brukernavn-listen ble lagt ut på webstedet Pastebin, som er et nettsted der det publiseres tekstfiler. Vedkommende som la ut listen, er ikke identifisert, men personen kaller seg selv «Not Yet Serious» – Foreløpig Ikke Seriøs.

Om vedkommende er med i Anonymous-gruppen, er ikke kjent, men det var denne gruppen som gjorde publiseringen av Apple-brukernavnene kjent gjennom en Twitter-melding.

Dataene ser ut til å stamme fra en server tilknyttet Apple Business Intelligence, som nå er nede. Brukernavnene og de tilhørende passordene stammer fra en SQL-database med data fra en nettbasert spørreundersøkelse.

"Folkets frigjøringsfront"

Anonymous-gruppen har holdt på med en operasjon kalt «Antisec» i noen uker, der målet for diverse hackerangrep har vært offentlige etater, politi- og påtalemyndigheter og større bedrifter.

En av gruppens støttespillere har nylig gått ut og oppfordret ansatte i «korrupte» bedrifter og offentlige etater om å lekke informasjon. Denne informasjonen skal publiseres på et nettsted som heter HackerLeaks, opprettet av en gruppe som er alliert med Anonymous og som kaller seg «Peoples Liberation Front» – Folkets Frigjøringsfront.

Les om:

Sikkerhet