- Antallet ID-er må ned

- Antallet ID-er må ned

Alle ID-ene vi omgir oss med på nettet må samles, proklamerte eksperter under et møte i It-sikkerhetforum.

Onsdag holdt It-sikkerhetsforum (ISF) sitt sommermøte der tema var identitets- og tilgangshåndtering. Møtet, som ble holdt hos Pricewaterhousecoopers, hadde en gjennomgang av ulike teorier rundt bruken av identiteter, sikkerheten i systemer og gjennomgang av ulike modeller for Single Sign On (SSO).

Tor Jomar Nordhagen fra Accenture fortalte om en del begreper og erfaringer med implementering hos en kunde i utlandet, og innsalg av identitetsløsninger mot beslutningstakere. Hans kollega Ståle Eklund foredro også rundt erfaringer med identitets- og tilgangssystemer.

LES OGSÅ: OpenID: Én identitet til alt?

Professor Audun Jøsang ved Universitetet på Oslo og universitetsstudiene på Kjeller, gjorde rede for en del teorier rundt identitetshåndtering, i sitt foredrag "Fra silo til SSO". Han mener at menneskets hjerne kun klarer å forholde seg til et gitt antall ID-er, og det er et økende problem at alle tjenestetilbydere tilbyr sine brukere egne profiler og ID-er. Han dro i den sammenheng en artig analogi.

- I en landsby var det en som bestemte seg for å plassere en ku på et gressjorde for å få melk. Det var det en annen som la merke til, så han gjorde det samme, og etter hvert kom stadig flere etter. Til slutt ble det så fullt at det ikke var plass til flere kuer på jordet. Akkurat sånn er det med hjernen vår. Til slutt har vi ikke mer mental kapasitet til å håndtere alle ID-ene, sa Jøsang.

LES OGSÅ: Mistet 4,5 millioner kundekontoer

Sikkerhet