Anti orm-tips fra Microsoft

Anti orm-tips fra Microsoft

En Messenger-orm kan skape trøbbel for brukere av lynmeldings-tjenesten. Men om du følger noen enkle tips er du relativt trygg.

Produktspesialist Eirik Stridsklev Nilsen for Windows Live i Microsoft sier selskapet jobber kontinuerlig med å bevisstgjøre og opplyse brukerne til å ta vare på sin sikkerhet og personlige informasjon. Etter at Computerworld i går skrev at en gammel orm er kommet tilbake i en ny innpakning, blant annet med lokale språk som norsk og dansk, vil han gi følgende råd:

* Gi aldri ut brukernavn og passord.

* Dersom en av dine venner sender deg en link eller fil du ikke vet hva er, bør du spørre hva de prøver å sende deg før du åpner linken eller filen.

* Dersom du får en melding med en link eller fil av noen du ikke kjenner, bør du ikke i noe tilfelle åpne linken eller filen.

* Hvis du har gitt ut ditt Windows Live brukernavn og passord, bør du bytte passord. Dette kan du gjøre på https://account.live.com/ResetPassword.aspx.

- I dette aktuelle tilfellet er det siste punktet spesielt viktig – dersom spim-tjenestene ikke har riktig brukernavn og passord, kan de heller ikke bruke din konto for fortsatt å sende ut spim, sier Stridsklev Nilsen.

Les om:

Sikkerhet