Antivirus stopper Windows-maskiner

Antivirus stopper Windows-maskiner

Oppdatering ødelegger systemfiler for enkelte Windows-versjoner.

Brukere av antivirus fra Bitdefender oversvømmer selskapets supportforum, tilsynelatende etter en oppdatering som har gjort at 64-bit Windows-maskiner ikke lenger virker.

Selskapet har bekreftet problemet og beklager overfor sine kunder.

- Grunnet en nylig oppdatering er det mulig Bitdefender oppfatter flere Windows- og Bitdefender-filer som infisert med Trojan.Fakealert.5, skriver selskapet i notatet.

Frustrerte brukere

Noen av brukerne på forumet sier de sliter med å i det hele tatt starte maskinen etter oppdateringen.

- ALE-filene som forsøker å kjøre, havner i karantene. Windows og til og med Bitdefender update selv havner i karantene, skriver brukeren Ihmathys.

En annen bruker, som går under navnet ufitec, forteller at vedkommende har en bedrift som sliter.

- Vi har 150 bedriftsklienter og de fleste pc-ene der har Bitdefender som tror alt er virus og ikke starter lenger, skriver den frustrerte brukeren.

Slik fikses det

Bitdefender beskriver selv i et innnlegg løsningen på problemet. Kunder må laste ned et program, restarte og deretter ta ut filer av karantene. Det finnes også noen triks i notatet om hva du gjør dersom det i det hele tatt ikke er mulig å starte maskinen.

Tidligere rådet selskapet folk til å slå av antivirus-modulen og vente på ny antivirus-definisjon, som er ment å fikse problemet.

Overfor Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste hadde Bitdefender ingen ytterligere kommentar .

Sikkerhet