Antiviruspakke utestengt

Antiviruspakke utestengt

Du kan ikke lenger laste ned AVGs antiviruspakke for Windows-mobiler.

Antivirusprogrammet AVG for Windows Phone er fjernet fra Microsoft Phone Marketplace etter beskyldninger om lokasjonssporing. Det melder CNet.

Avgjørelsen om å trekke applikasjonen kom etter at en sikkerhetsforsker og tidligere Microsoft-ansatt, Justin Angel, og windows-hacker Rafael Rivera avdekket flere mangler ved produktet.

Viser bare reklame

Ifølge Rivera gjør applikasjonen ikke annet enn å vise reklame og skanne telefonen for EICAR-teststrenger, som bare brukes til å teste antivirusprogramvare.

- Det er rett og slett ingen skadevare å skanne etter på en Windows smartmobil, sier Rivera til CNet.

Rivera kaller applikasjonen "scareware".

Sender brukerdata til AVG

Angel hevder også at applikasjonen bruker en geolokasjonsfunksjon til å spore Windows-mobiler og at den sender data tilbake til AVG. Blant denne informasjonen er mobilmerke og -versjon i tillegg til brukerens e-postadresse og lokasjonsdata.

Ifølge nettstedet Winrumors uttaler Angel at misbruk av geolokasjonsfunksjonen utgjør et brudd i retningslinjene for sertifisering av Windows Phone 7-programvare. Angel oppfordrer Microsoft å fjerne applikasjonen fra Windows Phone Marketplace.

I en bloggpost som tilsynelatende ble publisert før Microsoft fjernet applikasjonen, svarer AVG på kritikken og hevder at innsamlet data bare er brukt til avansert GPS-sporing. Selskapet lover at de ikke selger eller deler innsamlet data uten brukerens tillatelse.

AVG opplyser også at de utviklet applikasjonen i samarbeid med Microsoft.

Tar beskyldningene på alvor

De to selskapene jobber nå sammen for å løse problemene og møte kritikken, ifølge en uttalelse til CNet fra Todd Brix, markedsdirektør for Windows Phone Marketplace.

- AVGs applikasjon er fjernet fra Windows Phone Marketplace mens vi jobber med AVG for å forsikre at applikasjonen er i full overensstemmelse med våre publiserte retningslinjer, sier Brix til CNet.

Sikkerhet