Apple ansetter ny sikkerhetssjef

Apple ansetter ny sikkerhetssjef

Har tidligere jobbet i den amerikanske etterretningsorganisasjonen NSA.

Apple har lenge blitt kritisert for ikke å ta sikkerheten i sine produkter på alvor.

Mac OS X er riktignok ikke veldig utsatt for sikkerhetstrusler, men mange eksperter mener dette først og fremst skyldes den lave markedsandelen og ikke det at operativsystemet er noe bedre sikret sammenlignet med Windows.

Nå kan det imidlertid virke som om Apple har tatt til seg kritikken. Ifølge Wall Street Journal har Apple ansatt David Rice som Global Director of Security. Rice har tidligere jobbet som sikkerhetsekspert for NSA og går for å være svært respektert innenfor bransjen, skriver finansavisen.

Bedriftsfokus på iPhone og iPad?

I 2007 skrev David Rice en bok kalt Geekonomics, som handler om sikkerhet og ansvar innenfor programvare. I boken argumenterer han blant annet for at sikkerhetshull representrerer ekte trusler mot USAs infrastruktur og at selskaper bør kunne stilles til ansvar for sine egne sikkerhetsproblemer og feil, skriver Mediamac.dk.

Nøyaktig hvilke oppgaver David Rice kommer til å ha som ny sikkerhetssjef, er ikke kjent. Hverken Apple eller David Rice har kommentert opplysningene, ifølge Macworld.se. Det sies imidlertid at ansettelsen kommer av økte krav fra bedriftskunder hva gjelder sikkerhet, spesielt i forhold til iPhone og iPad.

Flere nye sikkerhetsansatte

Apple har satset mye på sikkerhet den siste tiden og ansatt en rekke eksperter innenfor området. I fjor ansatte selskapet Window Snyder som tidligere jobbet som sikkerhetsekspert i Mozilla. I 2009 ansatte de Ivan Krstic, tidligere sikkerhetssjef for prosjektet One Laptop Per Child. Jon Callas, som tidligere var krypteringsekspert hos Symantec, er også hyret inn av it-giganten.

Les om:

Sikkerhet