Apple endrer OS X-sikkerhetsmelding

Apple endrer OS X-sikkerhetsmelding

Har fjernet tekst om at "Mac-er ikke kan få virus" fra sine hjemmesider.

Apple har i det stille fjernet en uttalelse fra sine nettsider om at Mac-operativsystemet ikke kan få virus.

Teksten «It doesn't get PC viruses» er nå erstattet med «It's built to be safe», melder Computerworld Australia. Ordene «Safeguard your data. By doing nothing» er også byttet ut med «Safety. Built in». En sammenligning av de gamle og nye meldingene er for øyeblikket tilgjengelig på Sohpos' nettsider, ifølge Macworld Australia.

- Jeg anser endringene i meldingene gjort av Apples markedsavdeling for å være noen viktige babyskritt, sier Graham Cluley i Computerworld Australia, og legger til: - La oss håpe flere Mac-eiere også lærer seg å ta viktige sikkerhetsgrep som å installere antivirusbeskyttelse.

Flashback-trojaneren sin skyld?

Mac-sikkerheten har vært i søkelyset i år etter at hundretusenvis av Mac-er ble infisert av Flashback-trojaneren verden over. I kjølevannet av angrepet har Apple fått mye kritikk for å ikke ta sikkerheten til brukerne sine på alvor. Sakte, men sikkert ser det imidlertid ut til at ting er i ferd med å snu.

I den kommende lanseringen av OS X 10.8 Mountain Lion introduseres en ny sikkerhetsfunksjon for apper kalt Gatekeeper, som lar deg laste ned og installere apper fra utviklere registrert hos Apple, uansett om appene er tilgjengelig i Mac App Store eller på nettet. Hvis Apple oppdager uhumskheter med en app som har blitt signert av en registrert utvikler, kan Apple deaktivere appen og forby utvikleren fra å lage ny programvare registrert hos dem.

Apple har for øvrig også lagt ut en sikkerhetsguide for iOS, deres mobiloperativsystem for mobile enheter, ifølge australske Macworld. Guiden er på 19 sider og forklarer sikkerhetstiltakene som er gjort i iOS - i alt fra systemarkitekturen til nettverkssikkerhet og enhetstilgang. Guiden finnes gratis her.

Sikkerhet