Apple har endret overvåkingsfunksjon

Apple har endret overvåkingsfunksjon

Får ros for rekordrask oppdatering etter avsløringene om sporing.

Apple høstet storm for sin overvåkingsfunksjon i april. En fil som kunne brukes til å overvåke hvor iPad og Iphone-dingsene hadde vært viste seg å ligge åpent og tilgjengelig.

Der ble posisjonen i forhold til nærmeste mobilmaster og offentlige trådløse nettverk notert fortløpende for hele perioden nettbrettet eller telefonen hadde vært i bruk.

Les mer: Rettsak mot Apples mobilsporing

I forrige uke lovte selskapet at funksjonen skulle endres i en serviceoppdatering. Det ville imidlertid ta noen uker. I dag er den allerede klar, melder Computerworld nyhetstjeneste.

Versjon 4.3.3 kommer under en måned etter oppdatering 4.3.2, som ordnet video-funksjon og problemer med 3G-mobiltilkopling.

Les mer: Apple endrer overvåkingsfunksjon

Med denne oppdateringen reduseres hvor lenge posisjoner lagres og den sikkerhetskopieres ikke lenger til nettet. Den som ikke vil ha denne funksjonen, får lov til å slå den helt av.

Ikke for alle

De eneste som bør vente med oppdateringen er de som har en telefon som er ”jailbreaket”. Dette innebærer at telefonen har fått knekt sine sikkerhetsfunksjoner. Slike telefoner krever spesielt verktøy og optimert programvare før oppdateringen kan gjennomføres, og det vil ta noen dager.

Les mer: Apple lagrer posisjonen din

Apple har hele tiden avvist at de drev overvåking av brukerne. Funksjonen skulle brukes til å optimere tjenester og tilbud skreddersydd for hvor enheten var, og spesielt der den var ofte. Forklaringen ble ikke tatt helt alvorlig, siden verken Iphone eller Ipad neppe begir seg på tur uten at eieren er i umiddelbar nærhet. Dermed var det effektivt eieren som ble overvåket.

Utakk og utålmodighet

I Mac-miljøene på nettet får Apple ros for rask respons når de endelig bestemte seg for hva de skulle gjøre for å takle kritikken. Selv om det tok et par uker å komme så langt.

Utviklerne i Apple får ikke slappe av lenge. Nå vokser kravene om å få løst problemer med batterilevetid i telefonene og sikkerhet gjennom kryptering til neste oppgradering av Apple-os-et. Forventingene stiger når Apple har demonstrert at de kan jobbe svært raskt med oppdateringen.

Les om:

Sikkerhet