- Apple må skjerpe sikkerheten

- Apple må skjerpe sikkerheten

KOMMENTAR: Både Apple og Mac-eiere må skjerpe seg.

Bedrifter uten konkurranse har en tendens til å få et for høyt kostnadsnivå, og rett og slett bli litt satt. Med konkurranse tvinges man til å være effektive og bruke ressursene optimalt. Slik er det også med sikkerhet.

Det å beskytte seg koster penger. Et høyt og dyrt gjerde er liten vits om man ligger øde til, eller rett og slett ikke har noe man trenger å beskytte.

En dyr alarm blir plutselig lettere å bruke penger på etter at man har hatt et innbrudd - selv om alle vet at alarm reduserer sjansen for nettopp et innbrudd. Hele tiden er det en kost/nytte vurdering.

Apple-brukere

I så måte kan sikkerhetsforskeren Charlie Miller ha et poeng når han sier Apple-brukere sitter inne med en falsk sikkerhetsfølelse.

Miller besøkte sikkerhetskonferansen Paranoia i Oslo denne uken. Han har i flere år sagt at Mac Os for tiden er det minst sikre operativsystemet.

Miller argumenterer med at på grunn av fravær av utnyttelser og ondsinnet programvare, tror folk Mac Os er sikkert. Men at det i realiteten er det mindre sikkert enn Windows - fordi Apple ikke har brukt nok ressurser på sikkerhet.

Med Microsoft og Windows som den store skyteskiven, har Apple sluppet unna hackere og de ”onde” programmererne.

- Trenger ikke antivirus

Jeg kjenner flere Mac-brukere som ikke har tatt seg bryet med å installere brannmur og antivirus.

”Det er da så sjelden noe rammer en Mac” sier de.

Denne holdningen må endres.

Når markedsandelene øker, øker imidlertid også størrelsen på skyteskiven. Derfor må nå Apple ta sikkerheten på alvor. Et pent utseende redder deg ikke fra hackere og ondsinnet programvare.

Les om:

Sikkerhet