Apple tetter hacker-hull

Apple tetter hacker-hull

Slipper flere oppdateringer og tetter kritisk sikkerhetshull i Mac OS X.

Apple har sluppet en rekke oppdateringer til Mac-maskinvare og programvare. Den ene oppdateringen fikser en kritisk sårbarhet i Mac OS X som ble utnyttet i hackerkonkurransen Pwn2own for tre uker siden.

Sikkerhetseksperten Charlie Miller vant 10 000 dollar og en MacBook Pro for å ha hacket Safari i Mac OS X 10.6 Snow Leopard. Miller bekrefter overfor Macworlds internasjonale nyhetstjeneste at Apple nå har tettet sikkerhetshullet han utnyttet for å vinne konkurransen.

For å tette sikkerhetshullet må du nå installere Sikkerhetsoppdatering 2010-003 for Snow Leopard, Leopard og Leopard Server. Oppdateringen er på 6,3 megabyte og krever omstart av maskinen. Den er som alltid tilgjengelig via Programvareoppdatering.

LES OGSÅ:

Misvisende hacker-konkurranse

Fikser nye MacBook Pro

Apple har flere andre oppdateringer på lur. Blant annet Server Admin Tools 10.6.3, en verktøypakke for fjernstyring av Snow Leopard Server.

27-inch iMac EFI FW Update 1.0 fikser et problem som gjør at prosessoren går på høygir når man bruker hodetelefonutgangen samt et problem som dreier seg om skjermens bakgrunnsbelysning.

27-inch iMac SMC Firmware Update 1.0 fikser et problem med Target Display Mode.

Har du kjøpt deg en av Apples nye MacBook Pro-modeller kan vi også nevne at MacBook Pro Software Update 1.3 ligger klar.

Til slutt har Apple lansert MobileMe Backup 3.2. Bortsett fra navnebyttet dreier det blant annet seg om økt stabilitet og at backupfilene nå skal ta mindre plass.

Sikkerhet