Apple tetter over 60 iPhone-hull

Apple tetter over 60 iPhone-hull

Mange sårbarheter i iPhone-ens innebygde Safari-nettleser.

I forbindelse med at Apple i går slapp iOS 4 for nedlasting, la selskapet også ut et supportdokument som viser hvilke sikkerhetsfeil som har blitt rettet i den nyeste versjonen av operativsystemet.

Mange av feilene dreier seg om Webkit, motoren bak Apples Safari-nettleser. Hele 50 sikkerhetshull har blitt tettet bare i Webkit. Det er omtrent like mange hull som Apple fikset i Webkit da Safari 5 ble lansert for noen uker siden, skriver Macworld.se.

En annen sårbarhet som iOS 4 fikser har gitt tredjepartsapplikasjoner tilgang til brukerens bildemappe, noe som indirekte har avslørt hvor brukeren befinner seg ved å lese stedsinformasjonen som er lagret i bildene.

Ikke for første iPhone

iOS 4 byr på over 100 nyheter, deriblant multitasking, mapper og bedre e-post. For å oppdatere trenger du bare å koble din iPhone eller iPod touch til datamaskinen og starte iTunes. Husk å ta en sikkerhetskopi!

Bare iPhone 4, som ikke er tilgjengelig ennå, samt iPhone 3GS og tredjegenerasjons iPod touch kan dra nytte av samtlige nye funksjoner i oppdateringen. iPhone 3G og andregenerasjons iPod touch går glipp av blant annet multitasking, mens eiere av den første iPhone-modellen eller førstegenerasjons iPod touch går glipp av hele moroa.

Sikkerhet