Arrangerte Defcon for kidsa

Arrangerte Defcon for kidsa

Tidlig krøkes den som god hacker skal bli. Nå har 8 - 16 åringer egen konferanse.

Den første årlige hackerkonferansen Defcon Kids fant sted under årets store hackerbegivenhet Defcon 19 i Las Vegas i år. Steven Levy, godt kjent i it-kretser blant annet for boken Hackers: Heroes of the Computer Revolution, åpnet Defcon Kids for de litt yngre hackerne.

Konefransen fokuserer på kreativitet, nysgjerrighet og utveksling av kunnskap, noe som tradisjonelt står i høy kurs blant hackere. To rom ble satt til side for Defcon Kids, som er en offisiell del av hackerkonferansen Defcon.

Konferansen er for unge hackere i alderen 8-16 år, og det ble gitt kurs og demonstrasjoner som tok for seg en rekke temaer innen data, kommunikasjon, teknikk, nettsikkerhet og mye mer.

3D-print og låsdirking

Programmet for Defcon Kids spant hele hacker-registeret, og blant aktivitetene finner var blant annet låsdirking, Google hacking, hacking med maskinvare, sosial manipulering og selvsagt en god del programmering.

Det var også klargjort et klasserom hvor ungdommene blant annet kunne delta i aktiviterer som å programmere en Makerbot (en billig 3D printer basert på åpen plattform), et kodeknekker-museum og et område dedikert til hacking av maskinvare.

Det var også egne konkurranser kun for Defcon Kids, blant annet i sosial manipulering og låsdirking.

Les mer:

Vant prestisjetung hacker-pris

Barn er naturlige hackere

Ordet hacker er for mange blitt synonymt med datasnoking, noe som får mange “ekte” hackere til å riste på hodet i irritasjon. Faktisk betyr “å hacke” å utforske et system, å plukke et system fra hverandre for å se hvordan det virker. Dette inkluderer å oppdage svakheter og å lære seg hvordan et system faktisk fungerer.

Unge mennesker, særlig barn, har en naturlig nysgjerrighet. Mange mister mye av denne kvaliteten etter hvert som de blir voksne, og man slutter å stille spørsmål om hvorfor ting er som de er. Hackere, på den annen side, elsker å stille spørsmål og utforske hemmelighetene som skjuler seg i et system.

Defcon Kids er ikke det samme som barnepass, og alle unge som ønsket å delta måtte ha følge av en voksen for alle aktiviteter. Rundt 60 barn og unge deltok på konferansen.

Sikkerhet