Atea signerer med Helse Sør-Øst

Atea signerer med Helse Sør-Øst

Ny toårig rammeavtale gir Atea jobben med å beskytte Helse Sør-Øst mot datalekkasje.

Atea AS har vunnet et rammeavtale med Helse Sør-Øst RHF på en av Nordens største leveranser av datalekkasjebeskyttelse. Kontrakten har en varighet på inntil 2 år, med mulighet for forlengelse i ytterligere 2 år.

Avtalen medfører at Atea skal stå for leveranser av teknologi, support og vedlikehold samt konsulenttjenester tilknyttet design, pilotering, implementering og opplæring. Sikkerhetsleverandøren Symantec er samarbeidspartner på leveransen.

Datalekkasjeløsninger i vekst

- Datalekkasjeløsninger er i sterk vekst, og Atea har over flere år bygget kompetanse og investert innen området. Det at Helse Sør-Øst har valgt Atea som leverandør beviser at vi har satset riktig. Vi har mange dyktige medarbeidere med høy kompetanse, og sammen med Symantec som samarbeidspartner skal vi bruke all vår erfaring for at Helse Sør-Øst skal bli fornøyd med valg av partner, sier Steinar Sønsteby, administrerende direktør i Atea i en presseuttalelse.

Jan Gunnar Broch er spesialrådgiver for informasjonssikkerhet ved Helse Sør-Øst RHF. Han mener kravene til effektiv og sikker samhandling både innenfor helseregionen, med tjenestetilbydere innenfor helse, offentlige sektor, private selskaper og eksterne samhandlingsarenaer er økende, ifølge en pressemelding.

Flere målrettede angrep

- Vi ser stadig mer målrettede angrep mot sensitiv informasjon i vinnings hensikt, ofte i form av forsøk på å få brukerne til å sende fra seg informasjon. Det kan være systemfeil, kunnskapsmangel eller godtroenhet hos brukerne, for eksempel sensitiv informasjon som aldri burde vært tillatt sendt på e-post, og som havner hos et navn som ligner på det riktige. Datalekkasjevernet sikrer selve informasjonen mot uønskede handlinger slik at selv autoriserte brukere ikke uten videre kan utlevere sensitive data, sier Hans Peter Østrem i Symantec Norge.

Les om:

Sikkerhet