To av tre sliter med mobile ansatte

To av tre sliter med mobile ansatte

It-sjefer frykter tap av sensitiv informasjon i et mer mobilt it-miljø.

It-sjefer er bekymret for sikkerheten ved fjerntilgang til bedriftens datasystemer, melder en ny rapport fra Check Point.

Undersøkelsen har tatt for seg 220 it-sikkerhetsadministratorer verden over, og 64 prosent av disse frykter at veksten i brukere med fjerntilgang vil føre til bedriftens sensitive data havner på ville veier.

Manglende sikkerhet

- Mange organisasjoner og bedrifter mangler en tilfredsstillende plan for hvordan de skal sikre bærbare enheter og smarttelefoner på arbeidsplassen, sier Raymond Eivik, landssjef i Check Point Norge, i en pressemelding.

- Disse sårbarhetene må tas tak i gjennom en kombinasjon av teknologi og oppmerksomhet hos brukerne som fremtvinger bedre beskyttelse av data i en mobil hverdag, mener han.

Til tross for bekymringene ved økt fjerntilgang oppgir 70 prosent av respondentene at de ikke benytter datakryptering for å sikre bedriftens bærbare maskiner, og i 87 prosent av de undersøkte bedriftene krypteres heller ikke bærbare lagringsenheter.

Utfordrende utvikling

Mange av disse planlegger likevel å øke sikkerheten på arbeidsplassens bærbare og mobile enheter, ettersom de forventer en økning i mobil arbeidskraft i 2011. Når arbeid hjemmefra og fra private maskiner eller smarttelefoner blir mer vanlig kan det bli vanskeligere å kontrollere bedriftens sikkerhet.

- Mobilitet og ”consumerization” av it er ikke lenger en trend, men snarere en livsstil for de fleste bedrifter, da ansatte og kontraktører krever stadig mer tilgang til forretningsapplikasjoner og -data, fra både bedriftens enheter og fra egne enheter, forteller Eivik.

Ni ulike leverandører

I tillegg til tap av data utgjør brukerstyring, stjålet og tapt utstyr og ansatte oppkoblet til upålitelige trådløse nettverk de største bekymringene for it-administratorer i møtet med den mobile utviklingen.

I Check Points undersøkelse kommer det også frem at organisasjoner i gjennomsnitt benytter hele ni forskjellige leverandører for å sikre virksomhetens infrastruktur fra nettverket til endepunktet, noe som også bidrar til en mer utfordrende sikkerhetsstyring for bedriftene.

Les om:

Sikkerhet