Avdekker sårbarheter

Avdekker sårbarheter

Norman byr nå på beskyttelse mot datatap, søppelpost og programsårbarheter.

Norman lanserte nylig Application & Device Control, en ny sikkerhetsløsning som forhindrer tap av data og proaktivt beskytter mot uautoriserte applikasjoner. Løsningen gir full kontroll på mobile lagringsenheter og sørger for at programvare som ikke er godkjent av bedriften, ikke kan startes.

Applikasjonen beskytter endepunktene mot skadelige programmer og ukjente trusler, og krever at brukeren kun benytter programvare godkjent av virksomheten.

Bedriftene kan administrere, overvåke og kontrollere programmer fra et sentralt overvåkningssystem, og definere regler som bestemmer hvem som gis tillatelse, og hva slags informasjon som kan kopieres til eksterne lagringsenheter. Det kan også kreves kryptering ved kopiering, og man kan se hvem som kopierer ut informasjonen, når dette gjøres, og hvilken informasjon som flyttes/kopieres. Både Active Directory og Novell eDirectory/NDS-strukturen støttes.

Selskapet har også lansert Patch and Remediation som avdekker og fjerner sårbarheter. Hensikten er å avdekke systemer som ikke er oppdatert med de siste programoppdateringer. Verktøyet henter automatisk nødvendige oppdateringer, distribuerer disse og tetter potensielle sikkerhetshull.

Norman vil også delta i kampen mot søppelposten og har nå lansert Norman Antispam. Dette skal ifølge selskapet gi beskyttelse mot søppelpost og phishing-angrep. Det loves en deteksjonsrate på over 98 prosent og løsningen er kompatibel med Microsoft Outlook, Outlook Express og Windows Mail. Med det inkluderte LiveFeed-omdømmesystemet er hensikten å identifisere maskiner som ikke skal kobles til offentlige epost-servere.

I tillegg har selskapet lansert Norman Network Protection for Collaboration servers. Dette er beskyttelse mot fiendtlig programvare myntet på Microsoft Office SharePoint Server og andre samarbeidsservere.

Løsningen installeres i nettverket i forkant av samarbeidsserveren, og skal således ikke påvirke serverytelsen. Den er dessuten uavhengig av nettverkstopologi og andre nettverksenheter. Systemet byr ellers på administrasjons- og rapporteringsverktøy som gir status og rapporter om malware-situasjoner.

Mer informasjon finnes på www.norman.com . Gratis testversjoner for flere av disse produktene er tilgjengelig for nedlasting.

Les om:

Sikkerhet