AVG-verktøy sjekker forkortede url-er

AVG-verktøy sjekker forkortede url-er

LinkScanner sjekker forkortede url-er og blokkerer brukere fra infiserte nettsider.

LinkScanner er et sikkerhetsverktøy fra AVG som sjekker nettsider mens brukerne surfer og blokkerer sidene som kan være en potensiell trussel mot sikkerheten.

Nå har AVG lansert en ny funksjon til LinkScanner-verktøyet som skanner forkortede url-er som ofte kan lede brukere inn i et ondsinnet angrep. Det melder IDG News.

LinkScanner er gratis og kan lastes ned fra linkscanner.avg.com.

Farlig på Twitter

Det finnes mange tjenester som forkorter nettadresser, noe som er nyttig på for eksempel Twitter hvor meldinger ikke kan overstige 140 tegn. Bit.ly, Digg, Twurl er blant noen. De korte url-ene utgjør imidlertid en fare, ettersom det ikke finnes noen måte å sjekke hvor pekeren fører til.

Twitter og andre sosiale nettsteder har den siste tiden sett en økning i ondsinnede forkortede url-er. I august begynte Twitter å filtrere farlige nettadresser med Googles Safe Browsing API, som får klientapplikasjoner til å sjekke linker opp mot Googles svarteliste med farlige nettsider. Hvis noen legger ut en farlig lenke, advarer Twitter om at den er farlig, deretter slettes meldingen. Twitters sikkerhet er imidlertid bare så god som svartelisten bak den. AVG hevder at den nye LinkScanner-funksjonen er bedre fordi den sjekker lenken i sanntid.

LinkScanner er ikke det eneste gratisverktøyet som kan skanne forkortede url-er. I juni slapp selskapet Finjan nettleser-tillegget SecureTwitter, som er en del av gratisprogrammet SecureBrowsing. I tillegg til Twitter skanner det også linker fra sosiale nettsamfunn som Gmail, Blogger, MSN, Myspace, Digg m.fl..

(Kilde: IDG News)

Les om:

Sikkerhet