Avlytting, cyberkrig og spa i Larvik

Avlytting, cyberkrig og spa i Larvik

ISFs høstkonferanse om sikkerhet er i gang. Fullbooket og med venteliste.

I går startet Informasjonssikkerhetsforumets (ISF) høstkonferanse, konferansen der ISFs medlemmer snakker sikkerhet tre dager til ende. ISF har akkurat byttet navn fra It-sikkerhetsforum, som det het før.

- Det står i statuttene at vi jobber innen hele omfrådet av informasjonssikkerhet. Også det som sitter i hodet på folk og er skrevet på papir. Verden har gått videre, informasjon har blitt mer og mer viktig aktiva. Derfor kalles vi nå Norsk Informasjonssikkerhetsforum, sier styreleder John Arild A. Johansen, styreleder i ISF.

Navneendringen finner sted i det ISF fyller 15 år.

- Vi ble dannet i 1994 av en liten gruppe mennesker, og har siden den tid vokst sakte men sikkert. Nå har vi cirka 200 medlemsbedrifter. Det er klart bursdagen vil sette litt preg på konferansen, det blir markering og litt mer futt, sier han.

Årets konferanse er fullbooket med rundt 200 deltakere samt venteliste.

- Og det er flere enn det har vært de siste årene, og veldig, veldig hyggelig. Det er dessuten litt spesielt i disse ulvetider, jeg har vært på en del andre sikkerhetskonferanser det siste året, hvor det har vært færre deltakere enn tidligere år, sier Johansen.

Bredt program

Agendaen har ingen spesifikk rød tråd.

- Det er alltid problematisk å ha et fast tema på sikkerhetskonferanser, så vi kjører et veldig bredt program. Det er noen keynote-foredrag som går på viktige ting, og utover det er konferansen delt inn i tre forskjellige spor.

Dagen i dag starter med åpningsforedrag Trond-Viggo Torgersen, av alle ting. Ellers skal blant andre Camilla Lindberg fra den svenske Riksdagen snakke om den svenske avlyttingslovens konsekvenser for norske bedrifter, Major Roger Johnsen skal snakke om cyberkrig og en sikkerhetsevangelist fra Symantec vil foredra litt bredere om sikkerhet.

Fra over alt

Johansen mener et av de store målene med konferansen, som alltid finner sted første uka i september, er nettverksbygging.

- Vi er et sikkerhetsnettverk for de som jobber med informasjonssikkerhet i en eller annen grad. Det er ofte en ensom jobb, og nettverk er gull verdt.

Sikkerhetsekspertene er alt fra revisorer, folk fra konsulentselskaper, fra sikkerhetsselskaper som selger løsninger, offentlige etater, folk fra helse-it og Nav, systemansvarlige, sikkerhetsansvarlige, it-sjefer i vanlige bedrifter og tilsynsorganisasjoner.

- Og det er flere bedrifter og etater som sender både to og flere, sier Johansen.

Årets konferanse går av stabelen i Larvik, på Farris Bad. Et spa-hotell.

- Vi har veldig god erfaring fra i fjor, hvor vi arrangerte på spa-hotell i Strømstad. Så vi fortsetter tradisjonen. Men det viktigste er gode og hyggelige omgivelser.

- Men blir det mye spa, tror du?

- Det blir ikke så mye spa, mest sikkerhet. Styreleder håper i alle fall på mer sikkerhet enn spa.

Les om:

Sikkerhet