Avviser ikke hotellspionasje

Avviser ikke hotellspionasje

Kina fnyser av anklager om internett-overvåkning i hotellene, men benekter det ikke.

Utenriksdepartementet i Kina avviser ikke direkte at utenlandske hotellkjeder i landet er blitt presset til å overvåke internett-tilgangen til gjestene, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

- Anklagene er urettferdige. Personvern er respektert og garantert i Kina. Kinas sikkerhetsforanstaltninger i hoteller og andre offentlige rom er ikke noe mer enn det som fins internasjonalt, sier pressetalsmann Liu Jianchao i kinesisk UD til det statlig styrte nyhetsbyrået Xinhua News Agency.

En amerikansk senator har tidligere denne uken anklaget kinesiske myndigheter for å spionere på hotellgjestene og bruken av internett.

LES OGSÅ: - Spionerer på hotellgjester

- De kinesiske myndighetene har satt i gang et system fo å spionere på og samle informasjon om hver gjest på hotellene hvor besøkende til OL bor. Dette betyr at journalister, idrettsfolkenes familier og andre besøkende vil bli underlagt et stort etteretningsarbeid av det kinesiske politiet, sier Kansas-senator Sam Brownback.

Den store hotellkjeden Starwood, som driver hoteller som Sharton, St. Regis, Westin og Four Points, og Wyndham Worldwide, ønsket ikke å kommentere anklagene til senatoren.

LES OGSÅ: IOC godtar OL-sensur

Les om:

Sikkerhet