Bankbrukere får super-Firefox

Bankbrukere får super-Firefox

Sikkerhetsselskap tilbyr en sikrere Firefox-versjon for nettbanker.

Britiske bankbrukere kan gå en tryggere tid i møte, skal vi tro selskapet Network Intercept. De har laget en enda sikrere versjon av Firefox som de kaller Secure-Me.

Firefox og Secure-Me er identiske, foruten en viktig detalj: All nettsufring settes opp i en kryptert kanal mellom datamaskinen mellom Secure-Me og den amerikanske nettskyen til Network Intercept. Sesjonene blir anonymisert.

Tjenesten har allerede blitt lansert i USA, men for britenes del vil tjenesten være klar over at brukeren faktisk er i Storbritannia, og ikke i USA, noe som er viktig for enkelte lokale tjenester, slik som Iplayer-videoavspilleren til BBC som kun fungerer innenfor Storbritannia.

Også for IE

At data går kryptert og komprimert til nettskyen fører ifølge selskapet til kjappere og sikrere surfing. Ondsinnet programvare kan ikke få tilgang til personlige data i en sesjon, domene-redirigeringsangrep fungerer ikke og dessuten kjører et til dels uavhengig program i bakgrunnen som blokkerer både maskinvarebasert og programvarebasert tasteavlytting. Antivirusprogrammet Clam-AV er også inkludert, og systemet vil også kryptere filer og sikre kryptert filoverføring.

Noe av nettskysikkerhetsopplegget vil også fungere i Internet Explorer eller Safari. Det finnes tre versjoner av denne tjenesten; en for stasjonære og bærbare maskiner, en portabel versjon for minnepinne, samt en for smarttelefoner – en egen versjon for Iphone er på vei. Tjenesten koster penger utover en 15 dagers prøveversjon, både i etableringsgebyr og i årlig avgift.

Har mange konkurrenter

Secure-Me likner en gratis-plugin kalt Rapport, som ble lansert for få dager siden. Rapport retter seg mer konkret inn mot nettbanksikkerhet og krever integrering mot banken for å fungere optimalt, mens Secure-Me altså bruker sin egen nettsky i stedet.

For enkeltbrukere mener Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste at Secure-Me antakelig blir litt voldsomt. De tror bedrifter vil være mer interesserte, ettersom Secure-Me fjerner behovet for VPN.

Men konseptet er ikke banebrytende, det finnes allerede en lang liste selskaper som lager lignende tjenester, som Ironkey som igangsetter en fullsikret virtuell sesjon via en minnepinne.

Ifølge selskapet selv brukes Network Intercept-programvaren av rundt 10.000 brukere i USA.

Les om:

Sikkerhet