Banktrojaner angriper Firefox

Banktrojaner angriper Firefox

For første gang retter Zeus-trojaneren skytset mot Firefox-brukere.

Trojaneren Zeus er spesialdesignet for å stjele bank- innloggingsinformasjon fra brukere via sofistikerte luretriks som gjør om på nettsidene du besøker. Den har pleid å misbruke Internet Explorer grunnet et sikkerhetslag i Firefox, men nå går den også etter disse brukerne.

Ifølge sikkerhetsselskapet Trusteer, har versjon 2.0 av Zeus, også kjent som Zbot, klart å knekke Firefox-sikkerheten. Allerede blir én av 3000 reelle pc-er Thrusteer har oversikt over forsøkt angrepet, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Selskapet mener dette er en «makeløs distribusjonsrate», som trolig er en god beskrivelse ettersom Zeus har en tendens til å bevisst la være å infisere enkelte brukere den kommer over for å holde seg under sikkerhetsselskapenes radar av honningfeller.

Zeus har også historisk sett for vane å unngå mange antivirus-skannere når de først dukket opp.

- Vi forventer at den nye versjonen av Zeus i stor grad vil øke økonomiske tap som følge av svindel, fordi nesten 30 prosent av internetts brukere bruker Firefox til nettbanken og fordi infeksjonsraten vokser kjappere enn vi noensinne har sett fra Zeus, sier teknologisjef i Trusteer, Amit Klein.

Enkelte banker har begynt å lage egne, sikrere versjoner av Firefox, som er ment å omgå angrep fra slike trojanere. Trusteer er et slikt selskap, men også selskapet Network Intercept har utviklet et slikt program som bruker kryptering.

Les om:

Sikkerhet