Beskyttelse for mindre bedrifter

Beskyttelse for mindre bedrifter

Alarmerende økning i organiserte angrep mot litt mindre selskaper gjør at IBM nå leverer sikkerhetstjenester for denne gruppen.

IBMs X-Force viser at det er en stor økning i antallet angrep som nå rettes mot bedrifter som ikke ruver helt i toppen når det gjelder størrelse. Begrunnelsen for denne vridningen i angrepsmål er ifølge X-Force sine globale eksperter at mellomstore bedrifter gjerne mangler nødvendige it-ressurser for å hamle opp med målrettede angrep.

IBM Internet Security Systems (ISS) tilbyr derfor sikkerhet som en tjeneste for å sikre bedriftene mot angrep, oppfylle industristandarder og sikre informasjon, applikasjoner og it-infrastruktur, melder selskapet i en pressemelding.

Blant de nye tjenestene finner vi Express Penetration Testing Services. Dette er en tjeneste som avdekker bedriftens sårbarhet ved å simulere et ekte nettverksangrep og etterligner teknikkene som benyttes av fiendtlige angripere. Express Multi-Function Security Bundle er nye tjenester som byr på gjør-det-selv beskyttelse mot nettverkstrusler, sårbarheter, ormer, virus, spionvare og søppelpost i en Unified Threat Management (UTM) løsning.

Express Managed Multi-Function Security Bundle er myntet på klienter som foretrekker en fullt administrert sikkerhetsløsning. IBM leverer her en rekke produkter som byr på døgnkontinuerlig beskyttelse og overvåking. Her finner vi sikkerhetstjenester som inkluderer brannmur, VPN, antivirus, IPS (intrusion prevention system), antispam og web-filtrering.

Express Managed Protection Services for Server skal ifølge selskapet beskytte servere fra en rekke ulike trusler i tillegg til å ha overvåking og administrasjonstjenester.

Men det er også andre aktører å velge blant for bedrifter som vil kjøpe sikkerhet som en tjeneste. Blant annet har India-baserte Tata Communications gått inn i dette markedet ved å tilby overvåking, vedlikehold og administrasjon av brannmurer, IDS/IPS, UTM og vertsbasert server IDS. Tata Communications har meddelt at de støtter overvåking og vedlikehold av sikkerhetsutstyr fra Cisco, Juniper Networks, Check Point Software, Fortinet, 3Com og IBM ISS.

Les om:

Sikkerhet