Bestselgere sliter i antivirus tester

Bestselgere sliter i antivirus tester

Antivirusprogram fra de største og mest kjente sikkerhetsselskapene sliter med å finne relativt enkle virus.

Det er det anerkjente og uavhengige selskapet Virus Bulletin (VB) som melder dette. Selskapet som har spesialisert seg på å teste antivirusprogram sier at av totalt 32 antivirusprodukter, var det hele 17 programmer som ikke klarte å oppdage samtlige sikkerhetstrusler definert på nettsiden til WildList. Denne listen viser de mest utbredte sikkerhetstruslene i omløp til enhver tid. Det er listen fra september 2007 som programmene ble testet mot.

Testen til VB som går også under navnet VB100, setter sikkerhetsproduktene på en real test, og er blitt testen som svært mange sikkerhetsselskaper ønsker å passere. For mange forbrukere betyr VB100-sertifiseringen et slags kvalitetsstempel.

Programmene som blant annet ikke klarte VB100-testen er: Kaspersky, Fortinet, Trend Micro, CA Home og PC Tools. Våre kolleger i Techworld i England skriver at CAs Home-verktøy klarte å bomme på over 40 sikkerhetstrusler – noe som er et forstyrrende høyt antall bom, mens de andre nevnte programmene bommet på ”bare” åtte eller færre trusler.

Hvis du synes at 40 bom var mange, kan VB melde at det programmet som kom aller verst ut var det relativt ukjente programmet Kingsoft Antivirus, som klarte å bomme på en betydelig andel av ondsinnet kode med over 120 eksempler fra WildList og over 80 prosent av ormer og bot-er som det ble testet mot.

For mer informasjon, se Virus Bulletins nettsider.

LES OGSÅ: Sikkerhetskopi ditt eget ansvar

Les om:

Sikkerhet