Betinget fengsel for Google-topper

Betinget fengsel for Google-topper

Tre Google-sjefer dømt for distribusjon av krenkende nettvideo.

Seks måneder betinget fengsel er dommen fra en rettssal i Milano for tre Google-topper. De ble i juni i fjor anklaget for å bryte personvernlover for distribusjon av en video på Google Video, og fikk i dag sin dom.

Bakgrunnen er et videoklipp som lå lagret på Google Video, der en gutt med Downs syndrom blir mobbet av fire gutter på en italiensk skole. Episoden ble filmet med mobiltelefon og det tre minutter lange klippet ble sett av tusenvis av brukere i løpet av de to månedene den lå ute.

De tre toppene er Googles juridiske direktør David Drommond (som da videoen ble publisert var styreformann i Google Italia), personvernrådgiver Peter Fleischer og tidligere finansdirektør George Reyers (som da videoen ble publisert var styremedlem i Google Italia).

Googles tidligere videosjef Arvind Desikan ble frifunnet for anklagene om ærekrenkelse.

- Bedrifters rettigheter kan ikke få presedens over individets rett til verdighet, sa aktor Alfredo Robledo etter at dommen ble opplest, ifølge Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Til nyhetsbyrået AFP later ikke Google til å være overbegeistret over dommen:

- Dette er første gang en Google-ansatt har blitt dømt for brudd på personvern i hele verden. Det er en forbausende avgjørelse som angriper prinsippene om ytringsfrihet som Internett er bygget på, sier talsmann Bill Echikson.

Sikkerhet