Biler skal prate på egen frekvens

Biler skal prate på egen frekvens

Trafikkulykkene skal ned, og derfor holder EU av båndbredde så biler kan snakke med hverandre.

For å redusere antallet trafikkulykker og trafikkorker, ser Europakommisjonen for seg at biler i fremtiden kommer til å "snakke " med hverandre. Dermed har kommisjonen vedtatt å reservere en egen radiofrekvens som biler skal kunne utveksle informasjon på.

Gjennom trådløs kommunikasjon skal, for eksempel, en bil kunne advare en annen bil om glatte veier eller en kollisjon. Gjennom å reservere båndbredde for bil-kommunikasjon, håper EU på å stimulere bilfabrikantene til å lage gode sikkerhetsmekanismer for bilene, ifølge en pressemelding fra EU.

CWTV: Microsoft inn i Fiat

Ifølge EU mistet 42 000 mennesker livet og mer enn 1,6 millioner ble skadet i trafikkulykker i medlemslandene i 2006.

Det er et 30 Mhz spektrum i 5,9 Ghz-båndet som er satt av til bil-praten, og som vil bli satt av i løpet av de neste seks månedene i medlemslandene.

- Kommisjonens avgjørelse er et viktig steg mot å sikre det europeiske målet om å redusere trafikkulykker. Å få kritiske meldinger kjapt og nøyaktig gjennom er essensielt for trafikksikkerhet, sier Viviane Reding, EUs kommisjonær for telekom.

LES OGSÅ: Humør-robot i bilen passer på deg

- Vi bør også huyske at europeere bruker 24 prosent av sin bil-tid i trafikkorker, og prisen for dette er beregnet til nærmere 80 milliarder euro innen 2010. Så det er tydelig at å spare tid gjennom smarte kjøretøys kommunikasjonssystem betyr å spare penger, sier Reding.

LES OGSÅ: It-bil blir selvstyrende

Sikkerhet