Bing-fest og Google-krusing

Bing-fest og Google-krusing

Microsoft aksler opp satsingen på egen søketjeneste med å fleipe med hovedkonkurrent - med alvorlig undertone.

Kunder som har en aktivt eposttjeneste hos Microsoft får i dag en spørrende epost der selskapet inviterer til å bruke søketjenesten deres, med løfte om nye bildebakgrunner og nye digitale tjenester. Framtredende i eposten er garantiene Microsoft gir for vern av personlige opplysninger og personvern.

Google-skillet

Dette er ikke bare på grunn av legale krav som herjer med så mange nordamerikanske selskaper. Microsoft prøver å skape distanse mot hovedkonkurrent Google og deres håndtering av personvern og bruk at brukerdata.

Samtidig med Bing-kampanjer er det også mulig å kjøpe produkter i nettbutikken til Microsoft, der personvernhåndteringen til søkekonkurrent Google får humoristisk og besk behandling.

I tillegg til kruset over er det t-skjorter med tekster som «I’m watching you» der Chrome-logoen har fått mørk hatt og frakk, og «Step into our Web» der halen til en edderkopp har fått Chrome-logo.

Dette skriver nyhetstjenesten til IDG.

Tvilsomt personvern hos Google

Google har de siste årene endret personvern-reglene sine i det som oppfattes som brukernes disfavør. Sist ute var formuleringer som kunne tolkes dit at Google ville bruke private bilder lagret i deres gratis nettskytjenester som råmateriale i annonser.

Selskapet har heller aldri lagt skjul på at grunnen til at de kan levere mange avanserte nettjenester gratis, er at informasjon om brukeradferd er verdt mer for dem og deres kunder enn det mulige lisensinntekter hadde vært.

Ikke helt ren sti

Microsoft har lenge hevdet at deres tjenester i skyen, samlet under Live-paraplyen, ikke bruker data fra brukerne til å lage annonser eller rettet markedsføring.

Selskapet har likevel blitt kritisert for å nekte brukere å lagre fotografier de finner upassende i nettskylagringstjenesten Skydrive. Siden dette har skjedd etter at bildene har vært lagret der, er det åpenbart at det nok foregår en type overvåking også hos dem.

Les om:

Sikkerhet