Bipper er lansert - nå venter verden

Bipper er lansert - nå venter verden

Datatilsynet kaller det overvåkning, Tele2 kaller det trygghet for barna.

Den norske tjenesten Bipper blir av Tele2 kalt en "trygghetsløsning".

Mobiler med Bipper, typisk mobilene til barna dine, får blant annet et begrenset antall nummer man kan ringe til. Tjenesten kan også brukes til å spore opp hvor barna dine befinner seg.

I dag begynner Bipper-salget gjennom Tele2, som et eget abonnement.

Ut i verden

Bipper er utviklet av den norske trebarnsmoren Silje Vallestad, som har vunnet flere priser på grunn av løsningen.

Etter Tele2-lanseringen skal tjenesten ut i verden, men hvilke land som står for tur er ennå usikkert.

- Tele2 ønsker å gjøre den mobile hverdagen trygg for både barn og voksne, og med Bipper kan vi nå som de første i verden tilby en komplett trygghetsløsning. Ni av ti barn mellom 9 og 16 år har mobiltelefon, og mange foreldre ønsker en tjeneste som gjør dem i stand til å sette klare grenser for de yngste, og la barnet vokse med mobilen, sier administrerende direktør Haakon Dyrnes i Tele2 i en pressemelding.

Kritisk datatilsyn

- Det finnes jo ingen presis definisjon på overvåkning, men jeg vil si at dette er det, sa direktør i Datatilsynet Bjørn Erik Thon til Computerworld da tjenesten ble presentert tidligere i år.

Han siktet da spesielt til muligheten foreldrene har til å la tjenesten fortelle dem hvor barna befinner seg.

- Men må overvåkning være negativt? Er ikke dette positivt for foreldre?

- For alle som har barn, meg selv inkludert, er førstetanken at det hadde vært fint å vite hvor barnet sitt er til enhver tid. Men ungene har ikke godt av det. De er små individer som skal søke rundt og finne sine små gjemmesteder og utvide horisonten, uten at foreldrene ser dem i kortene. Det kan være fristende, men jeg ville ikke gått inn i dette.

Sikkerhet