Blokker FireSheep-snushaner på trådløsnett

Blokker FireSheep-snushaner på trådløsnett

FireShepherd er en aggressiv gjeter som stikker kjepper i hjulene for FireSheep.

Firefoxtillegget FireSheep, som gjør det mulig for folk flest å skanne trådløse nettverk og få tilgang til andre personers nettsider på en lang rekke populære tjenester, er nå lastet ned nesten 700 000 ganger.

LES OGSÅ:

Firefoxtillegg kaprer Facebook og Twitter

Gunnar Atli Sigurdsson, en 21-år gammel elektroingeniørstudent ved University of Iceland, har designet programmet FireShepherd som saboterer for snushaner som bruker FireSheep, skriver Forbes.

Beskytter både deg og folk i nærheten

- FireShepherd er et lite program som oversvømmer trådløse nettverk i nærheten med datapakker designet for å skru av FireSheep. Dette fører til at FireSheep-programmer i nærheten blir slått av cirka hvert halve sekund, og sørger for at du og folk rundt deg sikres mot de fleste som bruker FireSheep, skriver Sigurdsson på sin nettside.

Midlertidig løsning

FireShepherd sender ut strenger med datapakker som gjør at FireSheep krasjer umiddelbart når programmet leser dem. FireShepherd utnytter en svakhet i FireSheep, og det kan godt være at noen kommer til å lappe programmet slik at Sigurdssons blokkeringsteknikk ikke lenger virker, skriver Forbes.

LES OGSÅ:

Unngå å bli hacket over trådløsnett

- I så fall søker jeg etter andre svakheter og oppdaterer verktøyet, programmer har som regel mer enn én svakhet, sier Sigurdsson.

Flere alternativer

Det finnes flere mottrekk mot FireSheep, blant annet virtuelle private nettverk og innstikksmodulen HTTPS Everywhere, som vi har beskrevet tidligere. Enda et alternativ er Firefox-tillegget BlackSheep, som overvåker trafikk for å se om den blir kapret. Dersom noen bruker FireSheep på nettverket, vil programmet gi deg en advarsel om dette.

LES OGSÅ:

Android-angrep gir tilgang til bilder og surfehistorikk

FireShepherd kan du laste ned her, HTTPS Everywhere finner du her, og BlackSheep finner du her.

Les om:

Sikkerhet