Blu-ray knekt igjen

Blu-ray knekt igjen

BD+ var kopibeskyttelsen som skulle holde stand mot kodeknekkerne i minst 10 år. Nå er den knekt for andre gang.

Frykten for piratkopiering gjorde at Blu-ray-utviklerne ikke ville gå i den samme fellen som DVD. Derfor utviklet de en kraftig kopibeskyttelse med flere lag med koder. Det tok imidlertid ikke lang tid før selskapet Slysoft knakk det første laget, og kunne selge et program som lot deg kopiere og spille av Blu-ray-filmer.

Nå meldes det at en gruppe kodeknekkere som holder til på nettstedet Doom9 også har klart å omgå kopibeskyttelsen.

Det hele startet i slutten av august, da en rekke forumbrukere bestemte seg for at det var på tide å klare å knekke koden. Målet var ifølge forumbrukerne å kunne spille av Blu-ray-plater på maskiner med Linux. I slutten av oktober kunne gruppen endelig vise frem det endelige resultatet.

Ved å spille av og sjekke innholdet i filmen The Day After Tomorrow på en Linux-maskin, beviste gruppen at de hadde klart å knekke koden. Enn så lenge ser det imidlertid ikke ut til å være mulig å spille av en hvilken som helst Blu-ray-film under Linux.

Da kopibeskyttelsen på DVD først ble knekt tok det ikke lange tiden før det kom programmer som gjorde det mulig å spille av en hvilken som helst DVD-film, og det samme kommer nok til å skje med Blu-ray innen kort tid.

På side 15 i forumtråden kan du lese hvordan kodene ble knekt.

Les om:

Sikkerhet